Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Epsilon NET

  • Έναρξη
  • 05 ΙΟΥΝΙΟΥ
  • Λήξη
  • 05 ΙΟΥΝΙΟΥ

Οι Οικονομικές πτυχές του Εξωδικαστικού μηχανισμού για την ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων

Προετοιμασία, αξιολόγηση, σύνταξη και υποβολή των προτάσεων αναδιάρθρωσης από τις επιχειρήσεις προς τους πιστωτές / δανειστές τους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ / ΣΤΟΧΟΣ
Η ανάλυση των δυνατοτήτων των επιχειρήσεων σχετικά με την αναδιάρθρωση και ρύθμιση των οφειλών τους βάσει του Ν. 4469/2017. Λεπτομερής περιγραφή και ανάλυση της εκπόνησης όλων των απαραίτητων ενοτήτων της μελέτης βιωσιμότητας που θα καταλήγει στην πρόταση αναδιάρθρωσης προς τους δανειστές - πιστωτές της επιχείρησης και θα υποβάλλεται ως βάση διαπραγμάτευσης στα πλαίσια της διαδικασίας του εξωδικαστικού μηχανισμού. Εστίαση στις διαφορές ανάλογα με την νομική μορφή της κάθε επιχείρησης και τον τρόπο λογιστικής της παρακολούθησης. Αναλυτική παρουσίαση της Κατάστασης Ταμειακών Ροών και του τρόπου που χρησιμοποιείται στα πλαίσια των συγκεκριμένων μελετών βιωσιμότητας. Παρουσίαση και ανάλυση του τρόπου σύνταξης της πρότασης αναδιάρθρωσης βάσει των προβλεπόμενων από το νομικό πλαίσιο κανόνων και των σχετικών τυποποιημένων εντύπων.

Οι συμμετέχοντες με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τι οικονομικές δυνατότητες παρέχονται βάσει του συγκεκριμένου νόμου στις επιχειρήσεις αναφορικά με την αναδιάρθρωση των οφειλών τους, πως θα παρουσιαστεί σωστά η πρότασή τους προς τους πιστωτές τους μέσω της μελέτης βιωσιμότητας και πως θα συνταχθεί στο τελικό στάδιο της διαδικασίας η πρόταση προς κάθε έναν από τους πιστωτές.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε :

Στελέχη Επιχειρήσεων
Οικονομικούς Διευθυντές
Ορκωτούς Ελεγκτές
Στελέχη Οικονομικών Διευθύνσεων & Λογιστηρίων
Επιχειρηματίες
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Το σεμινάριο ολοκληρώνεται σε 1 ημέρα.

Συνολική διάρκεια: 5 ώρες.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Ανάλυση των οικονομολογικών σημείων του Ν. 4469/2017

Δυνατότητες αναδιάρθρωσης (επεξήγηση των περιπτώσεων που παρέχεται ή όχι  δυνατότητα «κουρέματος» στις επιχειρήσεις).
Τεκμηρίωση της αξίας εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τις επιχειρήσεις.
Τεκμηρίωση της αναγκαιότητας εκπόνησης της μελέτης Βιωσιμότητας.
Μελέτη Βιωσιμότητας 

Παρουσίαση ενοτήτων της μελέτης βιωσιμότητας, βάσει των απαιτήσεων που έχουν τεθεί από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.)
Εστίαση και αναλυτική παρουσίαση της ενότητας που αφορά στην οικονομική ανάλυση της υφιστάμενης χρηματοοικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων. Παρουσίαση όλων των βασικών χρηματοοικονομικών δεικτών που θα πρέπει να υπολογιστούν και επεξήγηση του τρόπου αξιολόγησης και εν συνεχεία τεκμηρίωσης της οικονομικής ή/και ταμειακής αδυναμίας της επιχείρησης να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.
Εστίαση και αναλυτική παρουσίαση της ενότητας της ανάλυσης βιωσιμότητας που αφορά στον υπολογισμό και την παρουσίαση των προβλεπόμενων οικονομικών και ταμειακών αποτελεσμάτων της επιχείρησης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (3, 5 ή και περισσότερων ετών) και η οποία θα καταλήγει στον υπολογισμό των ταμειακών δυνατοτήτων της επιχείρησης για αποπληρωμή των υποχρεώσεων της απέναντι στους πιστωτές – δανειστές της. Παρουσίαση όλων των βασικών χρηματοοικονομικών καταστάσεων και δεικτών που θα πρέπει να υπολογιστούν (Προβλεπόμενες Καταστάσεις Αποτελεσμάτων, Προβλεπόμενοι Ισολογισμοί και Καταστάσεις Ταμειακών Ροών) Βάσει των καταστάσεων και των δεικτών αυτών θα παρουσιάζεται στους πιστωτές της επιχείρησης τεκμηριωμένα η οικονομική και ταμειακή δυνατότητα της επιχείρησης για αποπληρωμή των υποχρεώσεών της.
Κατάρτιση Πρότασης Αναδιάρθρωσης προς τους Πιστωτές - Δανειστές της Επιχείρησης.

Παρουσίαση του τρόπου υπολογισμού της αξίας των επιχειρήσεων κατά την περίπτωση ρευστοποίησής τους, που πρέπει υποχρεωτικά να γίνει στα πλαίσια της υποβολής πρότασης αναδιάρθρωσης των οφειλών τους.
Παρουσίαση του τρόπου μερισμού της ανωτέρω αξίας ρευστοποίησης μεταξύ των πιστωτών δανειστών της επιχείρησης.
Παρουσίαση του τρόπου κατάρτισης και συμπλήρωσης των τυποποιημένων εντύπων της πρότασης αναδιάρθρωσης απέναντι σε κάθε πιστωτή και επεξήγηση της σύνδεσής τους με τα αποτελέσματα των δύο προηγούμενων σημείων.


Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Συμμετοχή

Το σεμινάριο αυτό έχει ολοκληρωθεί!

Πρόγραμμα σεμιναρίου

Θέμα Ομιλητής Ημερομηνία Ώρα  
Ημερομηνία Διεξαγωγής Γεώργιος Ρουμελιώτης 17:00 - 22:00

Τοποθεσία

Λεωφόρος Συγγρού 120, Αθηνα

Διοργανωτής

H EPSILON NET ΑΕ ξεκίνησε το 1999 σαν φυσική εξέλιξη της προσωπικής εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ που δραστηριοποιούνταν στο χώρο της εξειδικευμένης πάνω σε οικονομικά θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, από το 1992. Ένα από τα πρώτα βήματά της ήταν να συνδυάσει την εκπαιδευτική δραστηριότητα με την ενημέρωση στοχεύοντας στην ικανοποίηση των αναγκών των στελεχών του ευρύτερου οικονομικού χώρου. Με βασικό εργαλείο ενημέρωσης το εβδομαδιαίο οικονομικό- φορολογικό περιοδικό EPSILON 7 και αμέσως μετά την πραγματικά πρωτοποριακή και μοναδική μέχρι και σήμερα on line τράπεζα φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας δημιούργησε νέα δεδομένα στην αγορά βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αντιληφθούν και να εφαρμόσουν νόμους καθώς και πρακτικές λειτουργικές λύσεις σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Το 2002 η EPSILON NET βλέποντας τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις από την εμφάνιση της παραθυρικής τεχνολογίας και αξιοποιώντας την τεράστια εμπειρία και γνώση της πάνω στην εφαρμογή της νομοθεσίας εισέρχεται δυναμικά στη βιομηχανία παραγωγής λογισμικού για τον ιδιωτικό τομέα εστιάζοντας στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Το βασικό χαρακτηριστικό του ταξιδιού μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν η δέσμευσή μας να ακούμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων, διαμορφώνοντας προϊόντα και υπηρεσίες, που βασίζονται ακριβώς πάνω σε αυτές τις συγκεκριμένες ανάγκες. Ουσιαστικά δηλαδή επιδίωξη και φιλοδοξία μας ήταν η ενσωμάτωση της αθροιστικής εμπειρίας των πελατών μας σε μοναδικά εργαλεία δουλειάς που ανταποκρίνονται ...