Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βουλή Νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου με τίτλο "Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις"

Στους σκοπούς του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται:

  • η αντιμετώπιση της συνέχισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και των νέων παραλλαγών της, ώστε να ανασχεθεί η περαιτέρω διασπορά του και η αύξηση των κρουσμάτων και ταυτόχρονα να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και οι μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.). 
  • η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των φορέων και οργανισμών του Υπουργείου Υγείας, καθώς και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση επειγόντων ζητημάτων που άπτονται της δημόσιας υγείας με στόχο την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, καθώς και των αυξημένων αναγκών, που έχουν ανακύψει, λόγω των πρόσφατων φυσικών καταστροφών. 
  • η διαρκής κάλυψη των ανελαστικών αναγκών των προνοιακών φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κατά την παροχή των κοινωνικής φύσεως υπηρεσιών τους προς τους πλέον ευάλωτους πολίτες, καθώς και, αφενός, η απρόσκοπτη συνέχιση των νευραλγικών λειτουργιών τόσο του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε. όσο και της ανώνυμης εταιρείας Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), φορέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και, αφετέρου, η πληρέστερη κάλυψη των αναγκών των τμημάτων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε διδακτικό προσωπικό για την ομαλή μετάβαση στο νέο θεσμικό πλαίσιο που εισάγει ο ν. 4957/2022 (Α’ 141). Τέλος, σκοπός του εν λόγω Μέρους είναι και η μεταβατικού χαρακτήρα ρύθμιση των παρεκκλίσεων της εκτός σχεδίου δόμησης

Παρατίθεται ακολούθως το νομοσχέδιο και η αιτιολογική του έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!