Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογική αρθρογραφία

Forin.gr Observer Απαλλαγή από τόκους ή πρόστιμα λόγω ανωτέρας βίας

Σχετικά με το θέμα αυτό παραθέτουμε ενδεικτική περιπτωσιολογία, σε ποιες περιπτώσεις δύναται να τύχουν εφαρμογής οι διατάξεις για την απαλλαγή από τόκους και πρόστιμα λόγω ανωτέρας βίας, επισημάνσεις επί των διατάξεων και κρίσεις περί ανωτέρας βίας.

Με τις διατάξεις του άρθρου 61 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013 - ΚΦΔ) παρέχεται η δυνατότητα στο φορολογούμενο να ζητά απαλλαγή από τόκους και πρόστιμα λόγω ανωτέρας βίας, υπό την προϋπόθεση της εξόφλησης πριν την υποβολή του αιτήματος όλων των φόρων για τους οποίους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα.

Το περιεχόμενο αυτό είναι διαθέσιμο μόνο στους συνδρομητές του forin.gr

Αποκτήστε πρόσβαση στο περιεχόμενο αυτό καθώς και σε ένα πλήθος απο μοναδικές υπηρεσίες και προνόμια!

Μάθετε περισσότερα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Stelios Parasidis
06/05/2021 12:20:47

Δεν υπάρχει λογικη στο παραπάνω, για παράδειγμα , η Ολλανδική δικαιοσύνη δέχτηκε να δικάσει στην Ολλανδία την μονοπωλιακή συμπεριφορά της ελληνικής θυγατρικής της Χαϊνεκεν εις βαρος της Βεργίνας και μπορει η αθηναικη στην χωρα μας να μεινει ατιμωρητη ;

Σπύρος Δελόγλου
07/05/2021 18:08:12

Δεν δεχτηκε κανεις τιποτα κε Παρασίδη , καμμια αποφαση δεν βγηκε σε κανενα δικαστηριο. Ειναν ενα ακομα τρυκ επικοινωνιακο της Βεργινας που θελει να ειναι παντα το θυμα. Το θυμα ομως ή μαλλον τα θυματα ειναι οι μικροζυθοποιίες που δεν μπορουν να αναπτυχθουν με θυτη την Βεργίνα. Αυτα προσπαθει να κρυψει η Βεργίνα και για αυτο φωνάζει.

ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
08/04/2021 19:37:12

Δεν καταλαβαίνω το νόημα αυτού του άρθρου, τη στιγμή που η διοίκηση έχει καταστήσει σαφές ότι ούτε η πανδημία συνιστά ανωτέρα βία, ούτε καν η ασθένεια του λογιστή. Και αν η προσαύξηση είναι δίκαιη, τα πρόστιμα από την πρώτη μέρα καθυστέρησης για οποιονδήποτε τύπο δήλωσης είναι παράλογα και ουσιαστικά εκπαιδεύουν τον φορολογούμενο στη μη συμμόρφωση.