Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

ΟΕΕ Πρόταση επιτροπής για θέματα Λογιστή – Φοροτεχνικού σχετικά με την εφαρμογή των myDATA

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Μητροπόλεως 12-14, Τ.Κ.10563, Αθήνα, τηλ. 213 2141810, fax: 210 5227300 ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2021  Αρ. Πρωτ. Φ/1/7396 

Προς 
Υφυπουργό Οικονομικών 
κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο 

Κοιν 
Διοικητή της ΑΑΔΕ 
κ. Γεώργιο Πιτσιλή 

Θέμα: Πρόταση επιτροπής ΟΕΕ για Θέματα Λογιστή – Φοροτεχνικού σχετικά με την εφαρμογή των myDATA 

Τα μέλη της Επιτροπής του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τα θέματα του Λογιστή – Φοροτεχνικού, μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, στην οποία επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεούνται να διαβιβάζουν τα προβλεπόμενα παραστατικά εσόδων/εξόδων και λοιπών λογιστικών εγγραφών, με σκοπό την αυτόματη ενημέρωση των Ηλεκτρονικών τους Βιβλίων, προτείνουν: 

1. Το έτος 2021 να χαρακτηρισθεί ως έτος προαιρετικό για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών βιβλίων και παράλληλα η Δημόσια Διοίκηση να προβεί άμεσα στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις. 

2. Για τις επιχειρήσεις, που θα επιλέξουν την προαιρετική ψηφιακή διαβίβαση των παραστατικών στο myDATA για το 2021, να προβλεφθούν ισχυρά κίνητρα. 

3. Να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές και οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να επιλυθούν προβλήματα που είχαν επισημανθεί έγκαιρα και δεν έχουν αντιμετωπισθεί μέχρι σήμερα, όπως η εφαρμογή των myDATA σε επιχειρήσεις με εξειδικευμένο αντικείμενο δραστηριότητας κ.λπ. 

4. Σε επικοινωνία και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, η ΑΑΔΕ να προβεί σε περισσότερες δράσεις και ενέργειες για την επαρκή ενημέρωση των επιχειρήσεων. 

Ο χαρακτηρισμός του έτους 2021 ως έτος προαιρετικής εφαρμογής είναι απαίτηση του επιχειρηματικού κόσμου και των λογιστών - φοροτεχνικών. Προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η καλύτερη δυνατή λειτουργία του επιχειρείν, στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας που διανύουμε με απρόβλεπτες συνέπειες για το αύριο, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Διοικητής της ΑΑΔΕ. 

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ  Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!