Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Βουλή Ψηφίστηκε η τροπολογία του Υπ. Εργασίας με τα μέτρα για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για την υποχρεωτική εξ αποστάσεως παροχής εργασίας σε ποσοστό 40% και του ευέλικτου ωραρίου εργασίας με σκοπό την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας, για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19"

Επιπλέον εντός των επομένων ημερών θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του φάσματος 5ης Γενιάς (5G) όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης. Κλείνοντας τη μαραθώνια συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, είχε προβλεφθεί η δημοπράτηση του φάσματος 5G, πριν από το τέλος του 2020.

"Θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας" είπε ο κ. Πιερρακάκης. Σημείωσε μάλιστα ότι είμαστε από τις λίγες χώρες, αν όχι η μόνη, που δεν πήγε πίσω τη δημοπρασία για το φάσμα 5G, λόγω της πανδημίας.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής με ευρεία πλειοψηφία. "Υπέρ" ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25 ενώ "κατά" ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Υπερψηφίστηκαν επίσης "κατά πλειοψηφία" τα άρθρα και το σύνολο του νομοσχεδίου, καθώς και η τροπολογία με τίτλο "1. Αριθμοί Προγραμμάτων (LCN) για περιεχόμενο επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής 2. Οργανωτικές διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης 3. Λειτουργία του Κεντρικού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων 4. Ζητήματα καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας".-

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!