Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Εγκ. 181572/10-8-2020 Καταβολή Αδειοδωροσήμου Αυγούστου 2020 (B’ Τετραμήνου) σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 
Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α 
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ 
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 
ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ 
Ταχ. Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 18 104 32 Αθήνα 
Πληροφορίες: Γεωργία Αντωνακοπούλου 
Τηλέφωνο: 210 5285585 
Φαξ: 210 5236558 
E-mail: d.eisf.misth@efka.gov.gr
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & 
ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ 
Ταχ. Διεύθυνση: Αγίου Κων/νου 8  102 41 Αθήνα 
Τηλέφωνο: 210 5215000 
Φαξ: 210 5235710 
E-mail: d.oikon.diax@efka.gov.gr  

Αθήνα 10 /08 /2020  

Αρ. Πρωτ.:181572 

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ  ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ  

ΠΡΟΣ:  Όλα τα Υποκαταστήματα  Μισθωτών e-ΕΦΚΑ  Τμήματα: Εσόδων –  Οικοδομοτεχνικών Έργων,  Μητρώου 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :  Ως συν/νος πίνακας

ΘΕΜΑ : «Καταβολή Αδειοδωροσήμου Αυγούστου 2020 (B’ Τετραμήνου) σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους» 

Η καταβολή Αδειοδωροσήμου Αυγούστου 2020 στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω Τραπεζών την Παρασκευή, 14/08/2020, για τους οικοδόμους που έχουν ήδη ενημερώσει το Ατομικό τους Μητρώο με τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο πιστώνεται το ποσό του Αδειοδωροσήμου. 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 

Καταστάσεις απορριφθέντων τραπεζικών λογαριασμών για εργατοτεχνίτες οικοδόμους των οποίων η πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών απορρίφθηκε από τις τράπεζες για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. κλειστός - ανύπαρκτος λογαριασμός), πρόκειται να αναρτηθούν στο σύνδεσμο Intranet τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετά την ημερομηνία έναρξης πληρωμής Αδειοδωροσήμου, λόγω της απαραίτητης επεξεργασίας των δεδομένων. Οι καταστάσεις αυτές πλέον έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΙΒΑΝ) 

Ως γνωστόν, κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 40 του Νόμου 3863/2010 η καταβολή παροχών σε είδος και χρήμα των ασφαλισμένων γίνεται με την διαδικασία πίστωσης ατομικών τραπεζικών λογαριασμών. Οι ίδιοι τραπεζικοί λογαριασμοί των ασφαλισμένων χρησιμοποιούνται και για την καταβολή Αδειοδωροσήμου (Εγκ. τ. ΙΚΑΕΤΑΜ 11/2011).

Λόγω της εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος 8/23.1.2019 (Οργανισμός e-ΕΦΚΑ), στο οποίο δεν προβλέπεται η λειτουργία Τμημάτων Οικονομικού στις Τοπικές Διευθύνσεις e-ΕΦΚΑ, θα πρέπει όσοι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, να τον δηλώσουν.

Για όσους εργατοτεχνίτες οικοδόμους δηλώσουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού μέχρι 31 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή εντός Σεπτεμβρίου, χωρίς να χρειαστεί να αναμένουν την επόμενη καταβολή Αδειοδωροσήμου τον Δεκέμβριο του 2020. 

Δυνατότητα καταχώρησης (δήλωσης) των στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr Επιλογή Ασφαλισμένοι -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Ατομικά Στοιχεία) ή μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ηλεκτρονική σελίδα www.gov.gr. 

Κατόπιν των ανωτέρω, όλες οι Μονάδες - Υποκαταστήματα Μισθωτών e-ΕΦΚΑ, με ευθύνη των Διευθυντών, πρέπει να ενημερώνουν, με κάθε πρόσφορο μέσο, τους ενδιαφερόμενους εργατοτεχνίτες οικοδόμους (π.χ. μέσω των τοπικών συλλόγων – Σωματείων). 

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος, στην οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλείται όπως συνδράμει στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. 

Του παρόντος Γενικού Εγγράφου, με ευθύνη των Διευθυντών, να λάβουν γνώση όλοι οι υπάλληλοι των Τμημάτων Εσόδων – Οικοδομοτεχνικών Έργων και Μητρώου, για την πιστή εφαρμογή των οδηγιών.  

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΕΡΠΕΡΙΔΟΥ 

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΠΑΚΗΣ 

Συν/να:  Έντυπο Οδηγιών 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΔΕΙΟΔΩΡΟΣΗΜΟΥ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ 

1. ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΩΡΟΣΗΜΟΥ

Για την καταβολή Αδειοδωροσήμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε νέος λογαριασμός καταθέσεων, είτε οποιοσδήποτε υπάρχων σε μία από τις Τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα αρκεί να είστε εσείς ο πρώτος δικαιούχος. Κατά την μετάβασή σας στην Τράπεζα για «άνοιγμα» νέου τραπεζικού λογαριασμού θα πρέπει να προσκομίσετε :

  • Την αστυνομική σας ταυτότητα ή το διαβατήριό σας
  • Τον Α.Φ.Μ. σας (από εκκαθαριστικό της εφορίας ή οποιοδήποτε άλλο παραστατικό)  Λογαριασμό ΔΕΚΟ (πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή ΟΤΕ)
  • Το παρόν έντυπο, προκειμένου να μην απαιτηθεί ελάχιστη κατάθεση ποσού για το «άνοιγμα» του λογαριασμού. 

2. ΔΗΛΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΙΒΑΝ) ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης των στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr -> Επιλογή Ασφαλισμένοι - > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Ατομικά Στοιχεία) είτε και μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ηλεκτρονική σελίδα www.gov.gr» 

3. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με την πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού, αρμόδιο είναι το Υποκατάστημα του τόπου κατοικίας του ασφαλισμένου.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Kostas Baboukis
02/11/2020 07:43:34

Ακομα περιμενουμε την πληρωμη,απο τον Σεπτεμβρη

mikel skendaj
11/08/2020 09:56:41

δεν πάει κανένας καλά.οι οικοδόμοι (αυτοί οι λίγοι δηλαδή που εργάζονται) έχουν σταματήσει εδώ και μια εβδομάδα λόγω διακοπών και το ικα πληρώνει 14 του μήνα...τη άλλο θα δούμε