Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Κ.Β.Σ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΦΤΜ ΑΝΤΙ ΑΠΥ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΕ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ (ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, ΚΑΝΟ ΚΛΠ) ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ  ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕ  ΜΙΣΘΩΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ  ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ.
ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΤΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΜΕ ΑΠΥ ΧΕΙΡΟΓΡΣΑΦΕΣ ή ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΦΤΜ.
ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΑΔ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ : 93291104
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

  • 1 Απάντηση

Στο άρθρο 1 § 1 του ν. 1809/1988 ορίζεται ότι :
   " Οι επιτηδευματίες που πωλούν αγαθά λιανικώς ή κυρίως λιανικώς ή παρέχουν υπηρεσίες στο κοινό και τηρούν βιβλία δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (πδ 186/1992), υποχρεούνται να χρησιμοποιούν φορολογικές ταμειακές μηχανές για την έκδοση των αποδείξεων λιανικής πώλησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών......Κατ' εξαίρεση, επιτρέπεται η έκδοση χειρόγραφων θεωρημένων διπλότυπων αποδείξεων λιανικής πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, σε ειδικές μόνο περιπτώσεις για συναλλαγές που πραγματοποιεί ο επιτηδευματίας εκτός του κεντρικού καταστήματος ή του υποκαταστήματος του ".
   Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι η έκδοση των ΑΛΠ ή ΑΠΥ για το υποκατάστημά σας πρεπει να γίνεται με φορητή ΦΤΜ του ν. 1809/1988 (ανάλογη με αυτή που χρησιμοποιεί ο αγρότης που διαθέτει τα προιόντα του σε λαικές αγορές), αποκλειομένης της δυνατότητας έκδοσης χειρόγραφων ΑΛΠ ή ΑΠΥ.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση