Παρακαλω περιμένετε...

φορολογικές ερωτήσεις

νέα ερώτηση Προσθέστε τις ερωτήσεις σας στην κοινότητα του Forin.gr
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ

Σε περίπτωση  που υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών υπόχρεος ΦΠΑ (κανονικό καθεστός)  γίνει αποδέκτης παραστατικού (εισροή) απο υπόχρεο του ειδικού καθεστότος 39β, πότε θα εκπέσει τον φόρο εισροών? Κατα την ημερομηνία έκδοσης του Παραστατικού ή κατα την ημερομηνία εξόφλησής του?

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΒΟΣ

  Οτάν στη ΜΥΦ  έχω αποκλίσεις στις αγορές/δαπάνες λόγω ετεροχρονισμένης καταχώρησης θα πρέπει να προβώ στη σχετική διόρθωση? Αν το κάνω αυτό η ΜΥΦ δεν θα συμφωνεί με το ΦΠΑ όπως διατείνονται ότι πρέπει.Άρα οι επιλογές είναι 2. Συμφωνία με τς περιοδικές ΦΠΑ ή συμφωνία με τους προμηθευτές.Ποιο είναι το ορθότερο?

   ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΟΥΝΗΣ

   Το άρθρο 39 παρ. 4 του 2859/2000 αναφέρει ότι: " Στην περίπτωση που η πρώτη διαχειριστική περίοδος αφορά χρονικό διάστημα μικρότερο του έτους, προκειμένου να κριθεί αν ο υποκείμενος μπορεί να απαλλαγεί κατά την επομένη διαχειριστική περίοδο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1, γίνεται αναγωγή των ακαθαρίστων εσόδων του, του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, σε ετήσια βάση. ". Το ίδιο αναφέρει και το άρθρο 251 παρ.4 του νόμου 4281/2014 που τροποποιεί το άρθρο 39 του 2859/2000.Η ερώτησή μου ...

    ΑΝΝΑ ΤΡΙΚΟΥΠΗ

    αν υποβαλω την περιοδικη δηλωση για απλογραφικα βιβλια και θελησω να πληρωσω το φπα σε δυο δοσεις ιανουαριο και φεβρουαριο, τι γινεται αν δεν πληρωσω την πρωτη δοση και πληρωσω ολο το φπα (και τις δυο δοσεις) τον φεβρουαριο 2015?  υπαρχει καποια προσαυξηση το φεβρουαριο?

     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

     καλημερα σας και καλη χρονια.Εταιρία καπνικών ειδών με τζιρο το 2014 ανω του 1.500.000 αλλαζει κατηγορίας βιβλίων; ή αντιμετωπιζεται οπως η εταιρια υγρων καυσιμων; ευχαριστω.

      Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος

      Θα ήθελα να μάθω ποιός είναι ο συντελεστής απόσβεσης για τα θερμοκήπια.

       ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΜΑΚΟΣ

       καλησπερα,το χρεωστικο ποσο της προρατα που κατατεθοταν με την εκκαθαριστικη φπα σε ποιο τριμηνο θα μεταφερθει το χρεωστικο ποσο?στο τεταρτο 2014 ή στο πρωτο του 2015?και σε ποιο κωδικο του εντυπου?411?

        ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΔΕΡΑΝΟΣ

        Μήπως γνωρίζει κάποιος, κατά την εκτύπωση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ για χρηση στο 2015 όταν εμφανίζεται το μήνυμα"Δεν είναι δυνατή η έκδοση του πιστοποιητικού, επειδή το ποσό που έχει εξοφληθεί στο έτος 2014 δεν υπερβαίνει το ποσοστό που αντιστοιχεί στην αξία του ακινήτου", τι ακριβώς εννοεί; Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ πληρώνονται κανονικά. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

         ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΜΑΚΟΣ

         επιδοτησεις και επιχορηγησεις απο προγραμματα εσπα επιχειρησεων φορολογουνται?

          zefi chris

          Λόγω συνταξιοδότησης ιδιοκτήτη ταξί σε επαρχία ενδιαφέρεται να μεταβιβασει την άδεια στη σύζυγό του. Τι συμφέρει φορολογικά να γινει δωρεάν παροχή ή πωλητήριο.