Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τον 2013 το πρώτο ''αναπτυξιακό ομόλογο'' της Ευρωζώνης;

Χαρακτήρα προετοιμασίας θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες η έκτακτη σύνοδος κορυφής ενώ το χρονοδιάγραμμα για τα «αναπτυξιακά βήματα» της ευρωζώνης μεταφέρεται στα τέλη Ιουνίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος κ. Φρανσουά Ολλάντ  θα φέρει στο τραπέζι το πρόγραμμα έκδοσης των αναπτυξιακών ευρωομολόγων στόχος του οποίου είναι η χρηματοδότηση των διευρωπαϊκών δικτύων.

Το αρχικό αναπτυξιακό ευρωομόλογο θα αφορά στην χρηματοδότηση των μεγάλων οδικών αξόνων της Ε.Ε. και μάλλον θα εκδοθεί στα τέλη του 2013.

Στην Κομισιόν ετοιμάζονται οι  «τεχνικές» επεξεργασίες για την διαμόρφωση προτάσεων οι οποίες θα  καλύψουν το θέμα της  χρηματοδότησης των τραπεζών.

Βασικό ζητούμενο είναι η πρόληψη  επέκτασης της κρίσης σε Ισπανία και Ιταλία.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Κομισιόν πρέπει να  βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα στο πλέγμα  προστασίας για την πρόληψη  «ατυχήματος» και κατά συνέπεια αποχώρησης  μιας χώρας από το ευρώ.

Τι θα πουν για την Ελλάδα

Για τη χώρα μας,  η συζήτηση θα μείνει  στην γενική τήρηση της δανειακής συμφωνίας προκειμένου μετεκλογικά να ανοίξει από την νέα κυβέρνηση η διαπραγμάτευση σε δύο επίπεδα:

Α. την επιμήκυνση κατά δύο έτη του προγράμματος και

Β. την υλοποίηση προγραμμάτων μέσω της ΕΤΕπ που θα ενισχύσουν αναπτυξιακά έργα για καταπολέμηση της ύφεσης και   της ανεργίας.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!