Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δε θα χρειαστεί αναδιάρθρωση λέει ο Όλι Ρεν

H Eλλάδα θα επιλύσει το πρόβλημα χρέους χωρίς αναδιάρθρωση εκτιμά ο ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν.«Συνεχίζουμε να αποκλείουμε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Υπάρχει ένα πειστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης το οποίο και υλοποιείται», δήλωσε ο κ. Ρεν. «Για την Ελλάδα λέω ότι υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο έχει εγκριθεί από τη διεθνή κοινότητα και τα όργανα της ΕΕ. Αυτό το σχέδιο υλοποιούμε τώρα», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, απαντώντας σε ερωτήσεις για τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Αντίθετη άποψη από τη Morgan Stanley

Υψηλό ρίσκο παραμένει η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων εκτιμά σε έκθεσή της η Morgan Stanley, με τον οίκο να εκτιμά ότι η αύξηση των επιτοκίων σε συνδυασμό με ένα ισχυρό ευρώ θα καθυστερήσει την αναμενόμενη ανάκαμψη. Ειδικότερα στις προβλέψεις του ο οίκος αναμένει συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ στο -3,5% το 2011 και ανάκαμψη με ενίσχυση του ΑΕΠ στο 1% το 2012. Ακόμα αναμένει τη διαμόρφωση του ελλείμματος στο 7,8% του ΑΕΠ φέτος και στο 5,3% το 2012 και το χρέος στο 152,4%  του ΑΕΠ και 153,8% αντίστοιχα. Ως προς τον πληθωρισμό αναμένει μείωση στο 1,6% το 2011 και περαιτέρω πτώση στο 0,2% το 2012. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού κρατικού ομολόγου εκτιμάται στο 11,2% το 2011 και στο 10,8% το 2012. Η Morgan Stanley επισημαίνει ότι η συμφωνία εντός της ΕΕ για έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης-κάτι το οποίο ενδεχομένως να σημαίνει και υψηλότερες πιθανότητες χρεοκοπίας- απομακρύνει περισσότερο τους επενδυτές από τα ελληνικά ομόλογα. Γι' αυτό και η δυσκολία επιστροφής στις αγορές όταν επιτευχθεί η προσαρμογή αποτελεί ένα επιπλέον ρίσκο-κλειδί.

ΟΟΣΑ: Θέλει και άλλο χρόνο η Ελλάδα

»H Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να πληρώσει τα χρέη της στους ομολογιούχους, με μια  επαναδιατύπωση των όρων  που δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί όμως χρεοκοπία», δήλωσε ο  Γ.Γ του ΟΟΣΑ Αngel Guria. «To πρόγραμμα προσαρμογής σε μια χώρα όπως η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία και η επαναδιατύπωση των όρων πληρωμών απαιτείται αυτή την ώρα για να αποδώσουν αυτές οι σκληρές πολιτικές.  Αυτό πρέπει να γίνει», πρόσθεσε ο Αngel Guria  στο Bloomberg ΤV.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!