Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΑΑΔΕ Ξεκίνησαν τα «τέλη με το μήνα» στο myCAR για την άρση ακινησίας οχημάτων

ΑΑΔΕ

Αθήνα, 1 Μαΐου 2024

Δελτίο Τύπου

Ξεκίνησαν τα «τέλη με το μήνα» στο myCAR για την άρση ακινησίας οχημάτων

Tη δυνατότητα να προχωρήσουν σε άρση ακινησίας του οχήματός τους έχουν από σήμερα οι ιδιοκτήτες οχημάτων, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, πληρώνοντας τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας. 

Συγκεκριμένα, στην ψηφιακή πύλη myAADE > Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Οχήματα > myCAR οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταβάλουν τη μηνιαία αναλογία (1/12) των ετησίων τελών κυκλοφορίας, για όσους μήνες επιλέξουν να θέσουν το όχημά τους σε κυκλοφορία.

Με την πληρωμή παύει η ακινησία του οχήματος. 

Διευκρινίζεται ότι:

  • ελάχιστο διάστημα άρσης ακινησίας λογίζεται ολόκληρος ο μήνας. Επομένως, ακόμη και στις περιπτώσεις που η άρση αφορά διάστημα μικρότερο του μηνός, καταβάλλεται ποσό ίσο με το 1/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας
  • όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους πρέπει να υποβάλλουν αίτημα άρσης ακινησίας στην αρμόδια ΔΟΥ για να τις παραλάβουν
  • όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί τα τέλη, το όχημα πρέπει να τεθεί ξανά σε ακινησία. Σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, μειωμένο κατά το διπλάσιο των αναλογικών τελών που έχουν ήδη καταβληθεί.

Είσοδος στην εφαρμογή

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις myCAR

Οδηγίες για τη χρήση της Εφαρμογής «Ηλεκτρονική Ακινησία/Άρση» myCAR

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!