Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

ΠΟΛ. 1073/5-3-1998 Προθεσμία υποβολής δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος

A.Y.O. 1030797/471/A0012/ΠOΛ. 1073/5.3.1998 Προθεσμία υποβολής δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος

AΠOΦAΣH O YΠOYPΓOΣ OIKONOMIKΩN

Εχοντας υπόψη:

1. Την 1107147/1239/0006A`/4.10.1996 (ΦEK 922 B`) κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Oικονομικών με την οποία μεταβιβάζονται αρμοδιότητες του Υπουργού στους Υφυπουργούς Oικονομικών.

2. Τις διατάξεις των άρθρων 14 παράγραφοι 4, 5, 6, και 7, 55 παράγραφος 1 περιπτώσεις α`, ε` και η`, 56, 57, 58 και 59 παράγραφοι 1, 2 και 8 του ν. 2238/1994 (ΦEK 151 A`).

3. Την ανάγκη μηχανοργάνωσης της απόδοσης του φόρου εισοδήματος που παρακρατείται από τους υπόχρεους και αποδίδεται στο Δημόσιο, με σκοπό τη βελτίωση της σχετικής διαδικασίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

4. Οτι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού.

Αποφασίζουμε

1. Ορίζουμε, ότι οι διμηνιαίες δηλώσεις απόδοσης του φόρου εισοδήματος, ο οποίος παρακρατείται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 14 παράγραφοι 4, 5, 6 και 7, 55 παράγραφος 1 περιπτώσεις α`, ε` και η`, 56, 57, 58 _ του ν. 2238/1994 υποβάλλονται μέσα στις ακόλουθες προθεσμίες, κάθε έτους ανάλογα με το γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου από το οποίο αρχίζει το επώνυμο ή η επωνυμία, κατά περίπτωση, ως εξής:

α) Μέχρι τις 15 των μηνών Μαρτίου, Μαϊου, Ιουλίου, Σεπτεμβρίου, Νοεμβρίου και Ιανουαρίου κάθε έτους, για τα ποσά του φόρου που παρακρατήθηκαν στο αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό δίμηνο από τους υπόχρεους που το επώνυμο ή η επωνυμία τους αρχίζει από τα γράμματα A` έως και Δ`.

β) Μέχρι τις 16 των μηνών Μαρτίου, Μαϊου, Ιουλίου, Σεπτεμβρίου, Νοεμβρίου και Ιανουαρίου κάθε έτους, για τα ποσά του φόρου που παρακρατήθηκαν στο αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό δίμηνο από τους υπόχρεους που το επώνυμο ή η επωνυμία τους αρχίζει από τα γράμματα E` έως και K`.

γ) Μέχρι τις 17 των μηνών Μαρτίου, Μαϊου, Ιουλίου, Σεπτεμβρίου, Νοεμβρίου και Ιανουαρίου κάθε έτους, για τα ποσά του φόρου που παρακρατήθηκαν στο αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό δίμηνο από τους υποχρέους που το επώνυμο ή η επωνυμία τους αρχίζει από τα γράμματα Λ` έως και Π`.

δ) Μέχρι τις 18 των μηνών Μαρτίου, Μαϊου, Ιουλίου, Σεπτεμβρίου, Νοεμβρίου και Ιανουαρίου κάθε έτους, για τα ποσά του φόρου που παρακρατήθηκαν στο αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό δίμηνο από τους υπόχρεους που το επώνυμο ή η επωνυμία τους αρχίζει από τα γράμματα P` έως και Ω`.

2. Προκειμένου για τις μηνιαίες δηλώσεις απόδοσης του φόρου εισοδήματος, ο οποίος παρακρατείται σύμφωνα με τις διατάξεις _ του άρθρου 57 του ν. 2238/1994 θα υποβάλλονται κάθε μήνα στις ίδιες, όπως στην προηγούμενη παράγραφο, ημέρες, ανάλογα με το γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου από το οποίο αρχίζει το επώνυμο ή η επωνυμία, κατά περίπτωση.

3. Αν η ημέρα στην οποία λήγει μία από τις πιο πάνω προθεσμίες είναι εξαιρέσιμη ή αργία για τις δημόσιες υπηρεσίες, τότε η προθεσμία αυτή μεταφέρεται στην αμέσως επόμενη εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα και οι τυχόν επόμενες αυτής μεταφέρονται διαδοχικά στις κατά σειρά αντίστοιχες επόμενες εργάσιμες ημέρες.

4. H απόφαση αυτή η οποία ισχύει για την απόδοση του φόρου από μισθωτές υπηρεσίες, ελευθέρια επαγγέλματα, εμπορικές επιχειρήσεις και γεωργικές επιχειρήσεις, που παρακρατείται κατά την καταβολή αμοιβών στους δικαιούχους από 1 Ιανουαρίου 1998 και μετά, να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!