Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1116/28-3-1997 Ενταξη σε κατηγορία βιβλίων των πρατηριούχων χονδρικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων

YΠOIK 1018617/126/0015/ΠOΛ. 1116/28.3.1997

Ενταξη σε κατηγορία βιβλίων των πρατηριούχων χονδρικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων

Με αφορμή σχετικό αίτημα, που υποβλήθηκε στην Υπηρεσία μας, αναφορικά με το παραπάνω θέμα, διευκρινίζονται τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 της περιπτ. ιδ` του άρθρου 4 του Π.Δ. 186/92, οι πρατηριούχοι χονδρικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων, εντάσσονται στη δεύτερη κατηγορία βιβλίων, ανεξάρτητα ύψους ακαθαρίστων εσόδων.

Οταν όμως έχουν και δεύτερο κλάδο εντάσσονται με βάση το σύνολο των ακαθαρίστων εσόδων, και από τους δύο κλάδους και σε κατηγορία όχι κατώτερη της δεύτερης. H ειδική ένταξη δεν έχει εφαρμογή εάν πρόκειται για ανώνυμη εταιρεία ή EΠE, οπότε στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγρ. 2 του άρθρου 4 του κώδικα, τηρούνται υποχρεωτικά βιβλία τρίτης κατηγορίας.

2. Σύμφωνα με την ΠOΛ. 1028/21.1.93 έχει γίνει δεκτό ότι τα έσοδα από την πώληση των σπίρτων και αναπτήρων (μόνο), δεν διαφοροποιούν την ειδική ένταξη των επιτηδευματιών που πωλούν καπνοβιομηχανικά προϊόντα.

3. κατ` αναλογία των ανωτέρω και επειδή οι πωλήσεις τσιγαρόχαρτων τελούν σε άμεση σχέση με τις πωλήσεις των προϊόντων αυτών, γίνεται δεκτό ότι, για την ένταξη σε κατηγορία βιβλίων, τα έσοδα από τα είδη αυτά (τσιγαρόχαρτα), δεν διαφοροποιούν την ειδική ένταξη των επιτηδευματιών αυτών στη δεύτερη κατηγορία βιβλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!