Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Ημερομηνία Αναστολής

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΤ' ΕΠΕΙΓΟΝ
 
Σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εαν είναι δυνατό ποιά είναι η ημερομηνία αναστολής εργασίας για τις πλητώμενες επιχειρήσεις.
Όταν σύμφωνα με την ΠΝΠ η πραγματική αναστολή εργασίας έγινε στις 21 Μαρτίου 2020 ενώ η ανάρτηση στο εργάνηέγινε αργότερα από την ημερομηνία αυτή, σε πολλές περιπτώσεις και πέραν των 15 ημερών, διότι για τισ πλητωμενες επιχειρησεις δεν επιτρέπονταν η δήλωση προγενέστερης ημερομηνίας αναστολής εργασίας.
Σας παρακαλούμε επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και επειδή οι ΠΝΠ με τις ερμηνευτικές υπουργικές αποφάσεις είναι σε πλήρη αναντιστοιχία.

Ευχαριστώ
 
Σ.ΓΚΟΥΝΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΛΟΓΙΣΤΗΣ

  • 1 Απάντηση

Παραθέτω απόσπασμα της απόφασης του Υπουργείου Εργασίας

17321/327/2020
Δυνατότητα για νέες/συμπληρωματικές δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις επιχειρήσεων - εργοδοτών και εργαζομένων ειδικών περιπτώσεων και ειδικών κατηγοριών και διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ

Α.Π.: 17321/327
Αθήνα, 04/05/2020
 
 
Δ. Πληττόμενες επιχειρήσεις – εργοδότες για τη μεταβολή της ημερομηνίας έναρξης ισχύος των αναστολών των συμβάσεων εργασίας
 
Πληττόμενες επιχειρήσεις– εργοδότες που επιθυμούν να μεταβάλουν την ημερομηνία έναρξης ισχύος των αναστολών των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, σε περίπτωση που έχουν υποβάλει δήλωση αναστολής εντός του Μαρτίου, έχουν τη δυνατότητα με ορθή επανάληψη να επιλέξουν ως ημερομηνία έναρξης αναστολής των συμβάσεων εργασίας μεταξύ του διαστήματος από 21/3/2020 έως 31/3/2020, με σκοπό την υποχρεωτική ευθυγράμμιση με τα αντίστοιχα στοιχεία όπως δηλώνονται στην ΑΠΔ Μαρτίου 2020.

Υποβολές υπεύθυνων δηλώσεων (νέων / συμπληρωματικών / ορθών επαναλήψεων) από 7/5/2020 έως και 10/5/2020

Προσθέστε τη δική σας απάντηση