Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Ανάλωση κεφαλαίου κατά το φορολογικό έτος 2014 που δεν καλύπτει όλο το ποσό των τεκμηρίων

Γειά σας, έχω κάνει ανάλωση κεφαλαίου κατά το φορολογικό έτος 2014 χωρίς όμως να καλύπτεται όλο το ποσό των τεκμηρίων με αποτέλεσμα να φορολογηθώ εκείνη τη χρονιά βάση τεκμηρίων. Για το φορολογικό έτος 2015 θέλω πάλι να επικαλεστώ ανάλωση κεφαλαίου. Μου δίνεται αυτή η δυνατότητα? Ευχαριστω.

  • 3 Απαντήσεις

Το γεγονός ότι το 2014 έκανες ανάλωση και φορολογήθηκες τεκμαρτά , οδηγεί στην σκέψη ότι εξάντλησες το ποσό της ανάλωσης κεφαλαίου που μπορούσες να επικαλεστείς για  το φορολογικό 2014.
Επομένως δεν υπάρχει υπολοιπόμενο κεφάλαιο για ανάλωση για να το επικαλεστείς το φορολογικό 2015.
Αν τώρα για κάποιο, ακατανόητο σε εμένα λόγο δεν εξάντλησες το ποσό που μπορούσες να επικαλεστείς το 2014, πρέπει να προσθέσεις στο υπόλοιπο τα εισοδήματα του 2014 να αφαιρέσεις τα αντίστοιχα τεκμήρια του άρθρου 16 & 17 και να δεις τι προκείπτει.

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, ο λόγος που δεν επικαλέστηκα μεγαλύτερο ποσό κεφαλαίου προηγουμένων χρήσεων για το 2014 είναι ο λαθος υπολογισμός τεκμηρίων. θα κάνω τροποποιητική για να επικαλεστώ μεγαλύτερο ποσό για το 2014 αναγκαστικά. ως νέα στο κλάδο κάθε μέρα μαθαίνουμε με τα λάθη μας δυστυχώς ή ευτυχως :)

Επανέρχομε για να σου πω ότι εφόσον το 2014 φορολογήθηκες για τα επιπλέον τεκμήρια σου θα πρέέπι να θεωρήσεις το φορολογικό 2014 ώς ουδέτερο έτος όσο αφορά την ανάλωση κεφαλαίου.
Δηλαδή παρότι τα τεκμήρια σου είναι μεγαλύτερα από τα εισοδήματά σου δεν θα δημιουργήσουν αρνητικό υπόλοιπο ανάλωσης γιατί φορολογήθηκαν

με την τροποποιήση όμως θα μπορέσω το 2015 να χρησιμοποιήσω ανάλωση κεφαλαίου?

κατάλαβα σε τι αναφέρεστε! και πάλι ευχαριστώ!

Προσθέστε τη δική σας απάντηση