Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Υποβολή προσωρινής παρακρατούμενων φόρων

Θα ήθελα να ρωτήσω.

Ατομική επιχείρηση, χωρίς έμμισθο προσωπικό, που άνοιξε στις 13/1/14 πρέπει να υποβάλλει έως 30/4/14 δηλώσεις παρακρατούμενων φόρων. 

Ενδεικτικά, μέσα στον Ιανουάριο και στο Φεβρουάριο πραγματοποίησε μόνο έξοδα, για τα οποία δεν προβλεπόταν η διενέργεια παρακράτησης (αγορές παγίων από εταιρίες (Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ο.Ε. και Ε.Ε.) ή συναλλαγές με φυσικά πρόσωπα που δεν αφορούσαν στο αρ.62, παρ. 1 του Ν.4172/2013).

ΦΜΥ, καθότι δεν απασχολεί προσωπικό, δεν θα υποβάλλει.

Στη δήλωση για "αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα", εφόσον δεν έχει διενεργήσει έως τώρα παρακράτηση, τι ακριβώς θα συμπληρώσει στα πεδία: 
α) "Ακαθάριστες αμοιβές", 
β) "Κρατήσεις", 
γ) "Καθαρές Αμοιβές" και
δ) "Ποσό φόρου";

Ειδικά στο πεδίο "Ακαθάριστες αμοιβές" θα συμπεριλάβει το ΣΥΝΟΛΟ των αμοιβών που κατέβαλε ή το σύνολο των αμοιβών υποκείμενων σε παρακράτηση (δηλαδή, μηδέν στην προκείμενη περίπτωση); 

Παρακαλώ ενημερώστε με, διότι λαμβάνω διαφορετική πληροφόρηση από 2 λογιστές στους οποίους απευθύνθηκα.

Ευχαριστώ

  • 1 Απάντηση
εγκεκριμένη απάντηση

Η οριστικη δηλωση αμοιβων ελευθεριων επαγγελματων και εισοδηματων εμπορικων επιχειρησεων που ληγει 30/4 αφορα τη χρηση 2013,οποτε δεν υποβαλλεις τιποτα.H προσωρινη παρακρατουμενου φορου απο μισθωτη εργασια υποβαλλεται εφοσον υπαρχει προσωπικο και ας μην εχει γινει παρακρατηση,ενω η προσωρινη παρακρατουμενου φορου απο αμοιβες επιχειρηματικης δραστηριοτητας υποβαλλεται μονο για ο,τι εχει γινει παρακρατηση

Προσθέστε τη δική σας απάντηση