Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Έτος που δεν υποβλήθηκε Ε1 λόγω μη υποχρέωσης, χαλάει το συνεχόμενο για ανάλωση κεφαλαίου;

Φορολογούμενος ο οποίος κάνει φορολογικες δηλώσεις από το 2000 εως και το 2011, εκτός από το 2001 γιατί δεν ήταν υπόχρεος, θέλει να κάνει ανάλωση κεφαλαίου για το 2012. Η ερώτηση είναι: Μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα έτη από το 2000 εως το 2011 ή όχι επειδή το 2001 δεν είχε υποβάλλει δήλωση;Σε αυτή την περίπτωση το 2000 χάνεται για ανάλωση;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • 2 Απαντήσεις

Εφόσον ο φορολογούμενος δεν είχε υποχρέωση υποβολής δήλωσης κατά το 2001, μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα έτη από το 2000 έως το 2011.
Η έννοια του συνεχόμενου των ετών για την ανάλώση κεφαλαίου που τίθεται από το Υπουργείο Οικονομικών αποσκοπεί στο να παρουσιάζεται η συνολική εικόνα των εισοδημάτων του φορολογούμενου κατά την εξεταζόμενη περίοδο ώστε να μην είναι σε θέση ο φορολογούμενος να παρουσιάζει κατά το δοκούν τα έτη εκείνα που είχε συγκεντρώσει κεφάλαια προς ανάλωση και να κρύβει έτη στα οποία ανάλωσε φορολογηθέντα κεφάλαια.

ερωτω αν υπαρχει υποχρεωση για το ετος αυτο (2001) να αφαιρεθει το ελαχιστο διαβιωσησ  των  2900 , οποτε  το ετος θα ειναι αρνητικο κατα το ποσο αυτο  ???

Προσθέστε τη δική σας απάντηση