Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Φορολογική Αναμόρφωση

Στην κατασταση φορολογικης αναμορφωσης οικοδομικης επιχειρησης θα αναγραφει η συνολικη αξια φ.π.α που εχει πληρωθει απο την πωληση ακινητων μεσα στην χρηση 2011?
Εχει καποια σχεση το γεγονος οτι στην εκκαθαριστικη αυτη η αξια φ.π.α δεν αναγραφεται στον κωδικο 701-(πληρωμες στο δημοσιο με τις περιοδικες) αλλα αναγραφεται στον κωδικο 703-(λοιπα προστιθεμενα ποσα)?
Forin.gr: Παρακαλώ μη χρησιμοποιείτε ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα. Ερωτήσεις με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα ή με greeklish κλειδώνονται και διαγράφονται.

  • 1 Απάντηση

Με την ΠΟΛ 1235/24-11-2011 παρασχέθηκαν οδηγίες σχετικά με τα ποσά που αναγράφονται στην κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης και μεταξύ άλλων ορίζεται ότι αναγράφονται τα ποσά  που καταβλήθηκαν με έκτακτη δήλωση ΦΠΑ από μη ενταγμενους στο ΦΠΑ, μόνο όταν πρόκειται για επιτηδευματίες.
   Δεδομένου ότι η απόδοση του ΦΠΑ στη δική σας περίπτωση έγινε με την υποβολή της ειδικής δήλωσης ΦΠΑ που προβλέπεται από την ΠΟΛ 1053/27-3-2006, άποψή μου είναι ότι τα κατά τα ανωτέρω αποδοθέντα ποσά ΦΠΑ θα αναγραφούν στην κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση