Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Φορολογική δήλωση 2012 (εισφορές αλληλεγγύης)

Είμαι δημόσιος υπάλληλος.
Το 2011, για τα εισοδήματα του 2011, μου έχουν παρακρατήσει εισφορά αλληλεγγυης 460 ευρώ περίπου μέσω του μισθολογίου, χωριστά εννοείται από την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος... Αυτό το ποσό που θα γράφεται στη φορολογική δήλωση? αν δεν γραφεί κάπου ωστε να συνυπολογιστεί, θα κληθώ να ξαναπληρώσω εισφορά αλληλεγγύης για το 2011? Μηπως πρέπει να γραφεί αθροιστικά με τον παρακρατηθέντα φόρο εισοδήματος για να συμψηφιστεί?
 Επιπλέον..
Οταν ηρθε το εκκαθαριστικό για την εισφορά αλληλεγγύης (χρήσης 2010) τον Σεπτέμβριο του 2011 πληρώσαμε την εισφορά (470 ευρώ).  Αυτό το ποσό θα αφαιρεθεί από το εισόδημα του 2011?
επίσης...
 το "χαρατσι" του ακινήτου μέσω ΔΕΗ που είναι επίσης εισφορά-φόρος θα αφαιρεθεί από το εισόδημα΄του 2011?
Ελπίζω κάποιος να μπορέσει να βοηθήσει...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

  • 1 Απάντηση

Κανονικά θα πρέπει να θεωρηθεί ως συμπληρωματικός φόρος η εισφορά αλληλεγγύης ώστε η εφορία να εισπράξει και να δικαιολογήσει την νομιμότητάτης λογιστικά. Γι αυτό στο Ε1 στο Πίνακα 8, στο 2 ερώτημα 603 θα πρέπει να μπει το ποσό αυτό. Αν δεν μπει εκεί τότε παρουσιάζεται "μαύρο" χρήμμα έσοδο στο ταμείο της εφορίας που τελικά δεν αποδίδεται πουθενά. Ας γίνει μια προσπάθεια από τους Λογιτές και τους συλλόγους τους ώστε να τακτοποιηθεί δίκαια υπέρ του πολίτη.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση