Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Υπολογισμός φόρου

Καλησπερα,
ειμαι ανεργος απο τον ιουλιο του 2010. Το πασχα του 2010 πουλησα το αυτοκινητο μου 4850€. Στην δηλωση του 2011 δηλωσα 7500€.
Η ερωτηση μου ειναι, ποσο φορο θα πληρωσω το 2012 αν αγορασω αυτοκινητο του 2005, 1800 κυβικων και αξιας 10500€ ????????
 
Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας

  • 1 Απάντηση

Υπολόγιστε το σύνολο του τεκμαρτού σας εισοδήματος (δαπάνες διαβίωσης και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων) χρησιμοποιώντας την εφαρμογή υπολογισμού των τεκμηρίων του Forin.gr εδώ.
Το ποσό αυτό που προκύπτει είναι μαχητό, σύμφωνα με το άρθρο 16 §2 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, εφόσον είστε άνεργος και δικαιούστε βοήθημα ανεργίας. Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. κρίνει, εφόσον προσκομίσετε με τη δήλωση σας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, και μειώνει ανάλογα την ετήσια αντικειμενική δαπάνη.
Εφόσον το δηλωτέο εισόδημά σας είναι μηδέν, θα φορολογηθείτε για το σύνολο του τεκμαρτού σας εισοδήματος βάσει της κλίμακας εδώ.
Μπορείτε, ωστόσο, να δικαιολογήσετε τη συγκεκριμένη διαφορά (δηλωτέου - τεκμαρτού εισοδήματος) και να τη μειώσετε (π.χ. με ανάλωση κεφαλαίου που αποδειγμένα έχει φορολογηθεί κατά τα προηγούμενα έτη ή νόμιμα έχει απαλλαγεί από το φόρο) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Δείτε σχετικές ερωτήσεις για την ανάλωση κεφαλαίου εδώ.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση