Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Αριθ.πρωτ.1012894/214/Α0012 Παρακράτηση φόρου εισοδήματος.

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2008

Αριθ. πρωτ.: 1012894/214/Α0012

ΘΕΜΑ: Παρακράτηση φόρου εισοδήματος.

1. Σύμφωνα με την περίπτωση στ' της παρ. 1 του άρθρου 55 του ν.2238/1994 δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης κοινωφελή ιδρύματα και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου γενικά, κατά την προμήθεια κάθε είδους αγαθών ή παροχής υπηρεσιών από επιχειρήσεις υποχρεούνται κατά την καταβολή ή την έκδοση της σχετικής εντολής πληρωμής της αξίας αυτών να παρακρατούν φόρο εισοδήματος ο οποίος υπολογίζεται στο καθαρό ποσό της αξίας των αγαθών ή υπηρεσιών με συντελεστή 8% προκειμένου για την παροχή υπηρεσιών.

2. Στο έγγραφό σας ερωτάτε αν στα ποσά των τιμολογίων παροχής υπηρεσιών που εκδίδουν επιχειρήσεις στις οποίες έχει ανατεθεί η πραγματοποίηση δεξιώσεων, γευμάτων κ.λπ. χάριν ξένων διπλωματικών αποστολών, από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, του οποίου τις δαπάνες ελέγχει η υπηρεσία σας, διενεργείται παρακράτηση φόρου εισοδήματος και κρατήσεις υπέρ του ΜΤΠΥ.

3. Κατόπιν των ανωτέρω στο θέμα της παρακράτησης φόρου εισοδήματος που άπτεται της αρμοδιότητάς μας, σε εφαρμογή της διάταξης της παρ. 1 του παρόντος, υποχρεούστε να παρακρατείτε φόρο με συντελεστή 8% στο καθαρό ποσό των τιμολογίων παροχής υπηρεσιών, δηλαδή μετά την αφαίρεση των κρατήσεων υπέρ του δημοσίου και του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!