Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Huawei Στρατηγική απόφαση η ενδυνάμωση της παρουσίας στην Ευρώπη

Τη δέσμευσή της να στηρίξει την ψηφιακή μετάβαση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και γενικότερα της ευρωπαϊκής οικονομίας και των επιμέρους κλάδων της προς αυτή την κατεύθυνση, ανέδειξε ο τεχνολογικός κολοσσός της Huawei, πραγματοποιώντας το πρώτο ευρωπαϊκό συνέδριο συνεργατών της στη Γηραιά Ήπειρο.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Huawei Europe, Jim Lu, απευθυνόμενος σε περισσότερους από 1.000 συνεργάτες του τεχνολογικού κολοσσού στην Ευρώπη που βρέθηκαν στο συνεδριακό κέντρο της Villa Erba στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, έδωσε έμφαση στην παρουσία της στον ευρωπαϊκό χώρο τα τελευταία 24 χρόνια. «Είμαστε στην Ευρώπη, για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Copenhagen Economics, η Huawei έχει συνεισφέρει 12,3 δισεκατομμύρια ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία και έχει υποστηρίξει περισσότερες από 140.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την ήπειρο. Η Huawei έχει επίσης κερδίσει τον τίτλο του κορυφαίου εργοδότη για πέντε συνεχόμενα χρόνια. Τα τελευταία τρία χρόνια, οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες έχουν αναπτυχθεί ραγδαία στην Ευρώπη. Παρέχουμε υπηρεσίες ψηφιακού μετασχηματισμού για δεκάδες χιλιάδες πελάτες σε περισσότερους από 20 κλάδους, ενώ 33 εταιρείες του Fortune Global 500 επέλεξαν τη Huawei ως συνεργάτη ψηφιακού μετασχηματισμού» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Huawei Europe.

Τόσο ο Jim Lu στην ομιλία του, όσο και ο αντιπρόεδρος της Huawei για την Ευρώπη, Kenneth Fredriksen, σε συνάντησή τους με εκπροσώπους του Τύπου στο κλείσιμο του συνεδρίου, αναφέρθηκαν στις μεγάλες επενδύσεις της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο στην R&D (έρευνα και ανάπτυξη) για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και λύσεων, που ανέρχονται στο 20% των ετήσιων εσόδων την τελευταία τριετία. Το 2023, η Huawei πραγματοποίησε έσοδα άνω των 90 δισεκατομμυρίων ευρώ, αύξηση άνω του 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Όπως επισημάνθηκε, τα δεδομένα θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για την Ευρώπη κατά την επόμενη δεκαετία. Η Huawei, όπως υπογράμμισε ο Jim Lu, επιθυμεί να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις να γίνουν ψηφιακές και έξυπνες, γρηγορότερα. «Μαζί, μπορούμε να βοηθήσουμε την Ευρώπη να δημιουργήσει ψηφιακές υποδομές, να καλλιεργήσει ψηφιακά ταλέντα και να επιτύχει τους στόχους της για τη λεγόμενη "ψηφιακή δεκαετία".

Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει καινοτόμες λύσεις βασισμένες σε διαφορετικές ανάγκες. Έχουμε δημιουργήσει δύο Open Labs στην Ευρώπη και έχουμε συνεργαστεί με περισσότερους από 100 τοπικούς Internet Service Providers (ISP) για να αναπτύξουμε λύσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών σε συγκεκριμένα σενάρια» είπε χαρακτηριστικά ο Jim Lu δεσμευόμενος εκ μέρους του κολοσσού για μια ανοιχτή και win-win συνεργασία με τους περισσότερους από τους 5.000 συνεργάτες της στην Ευρώπη, δίνοντας παράλληλα ως παράδειγμα της υποστήριξης του βιομηχανικού ψηφιακού μετασχηματισμού τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Huawei Europe, το 2024 η Huawei θα δημιουργήσει ένα σύστημα win-win "Partner + Huawei", θα λανσάρει πολλά νέα προϊόντα, θα κατασκευάσει το Wi-Fi 7 και θα επενδύσει περισσότερο στο μάρκετινγκ και την παροχή περισσότερων κινήτρων και υποστήριξης στους συνεργάτες. Στην Ευρώπη, η Huawei έχει 27 κέντρα Έρευνας και Καινοτομίας σε 13 χώρες.

Στο πλαίσιο της έμφασης που δίνεται στην ενδυνάμωση των σχέσεων με τους συνεργάτες της Huawei στην Ευρώπη, όπως ανέφερε ο Kenneth Fredriksen, το πρώτο συνέδριο συνεργατών στην Ευρώπη γίνεται θεσμός και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με άλλες δράσεις της στην Ευρώπη, όπως τη συμμετοχή της Huawei στη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στον κόσμο, στη Βαρκελώνη.

«Ταχύτητα, ασφάλεια και αποδοτικότητα» στις λύσεις προς τις επιχειρήσεις, σε συνεργασία με τους partners, είναι οι τρεις πυλώνες της στρατηγικής της Huawei, στον δρόμο προς την ψηφιακή μετάβαση, είπε ο Kenneth Fredriksen, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν διαφορετικές προκλήσεις όσον αφορά τον δρόμο προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιμέρους χωρών της Ευρώπης. Ερωτηθείς σχετικά με τους περιορισμούς στη χρήση προϊόντων σε ορισμένες χώρες, ο αντιπρόεδρος της Huawei Europe υπογράμμισε ότι οι χώρες οι οποίες τους υιοθέτησαν υποχώρησαν από την κορυφή της συνδεσιμότητας που κατείχαν, στις τελευταίες θέσεις. Έδωσε ακόμη έμφαση στην ανάγκη οι αποφάσεις να συνδέονται αυστηρά με τεχνικά κριτήρια, για τα οποία η Huawei είναι ανοικτή να συνεργαστεί για τον ορισμό τους, και όχι με βάση πολιτικά κριτήρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!