Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Αριθ. 62038/30-12-2005 Εφαρμογή Ηλεκτρονικού Συστήματος για την έκδοση, διάθεση και έλεγχο της διακίνησης των ονομαστικών/αριθμημένων εισιτηρίων των αγωνιστικών αγώνων του επαγγελματικού αθλητισμού.

Αριθ. 62038/30-12-2005

ΦΕΚ 1983/30-12- 2005

Εφαρμογή Ηλεκτρονικού Συστήματος για την έκδοση, διάθεση και έλεγχο της διακίνησης των ονομαστικών/αριθμημένων εισιτηρίων των αγωνιστικών αγώνων του επαγγελματικού αθλητισμού.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) Του α.ν. 397/1968 «περί επανασυστάσεως της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των αρμοδιοτήτων αυτής».

β) Του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα.

γ) Των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 41Γ του ν. 2725/1999 (ΦΕΚ 121/Α'/1999), όπως προστέθηκε με το άρθρο 4 του ν. 3057/2002 (ΦΕΚ 239/Α'/2002) και αντι-καταστάθηκαν, αντίστοιχα, με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 3 του ν. 3262/2004 (ΦΕΚ 173/Α'/2004).

δ) Της παραγράφου 6 του αυτού ως άνω άρθρου 41Γ, όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 του ν. 3372/2005 (ΦΕΚ 187/Α'/2005).

ε) Της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του ν. 3372/ 2005.

2. Την υπ’ αριθμ. 4377/23.11.2005 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, του ν. 2472/1997 (ΦΕΚ 50/Α'/1997).

3. Την υπ’ αριθμ. 133/24.3.2004 (ΦΕΚ 527/Β'/2004), όπως διορθώθηκε με το ΦΕΚ 558/Β'/2004) απόφαση του Πρωθυπουργού και Υπουργού Πολιτισμού «περί ανάθεσης αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Πολιτισμού Γεώργιο Ορφανό».

4. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Ονομαστικά/Αριθμημένα Εισιτήρια Έκταση εφαρμογής

1. Για τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος, περιλαμβανομένων των διεθνών και φιλικών αγώνων, στους οποίους μετέχουν Α.Α.Ε ή Τ.Α.Α., τα εισιτήρια εκδίδονται πάντοτε αριθμη-μένα και ονομαστικά, με τον αριθμό του εισιτηρίου να αντιστοιχεί σε μία θέση καθήμενου θεατή. Η διάταξη αυτή δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση προμήθειας εισιτηρίων από αλλοδαπές ομάδες για λογαριασμό των φιλάθλων τους κατά την τέλεση διεθνών αγώνων στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση τα εισιτήρια των αλλοδαπών φιλάθλων εκδίδονται ύστερα από έγγραφο αίτημα της φιλοξενούμενης ομάδας της αλλοδαπής, το οποίο και αποτυπώνεται στο σώμα του εισιτηρίου.

2. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, λαμβανό-μενη ύστερα από εισήγηση της Δ.Ε.Α.Β., καθορίζονται, πέρα από τους αγώνες της προηγούμενης παραγράφου και άλλοι (μεμονωμένοι) αγώνες, για τους οποίους πρέπει να εκδοθούν αριθμημένα και ονομαστικά εισιτήρια, εφαρμοζομένων, κατά τα λοιπά, των διατάξεων της παρούσας απόφασης.

Άρθρο 2

Φορείς έκδοσης και διάθεσης των εισιτηρίων

1. Τα εισιτήρια του προηγούμενου άρθρου εκδίδονται με ευθύνη και φροντίδα της οικείας διοργανώτριας αρχής. Τα εισιτήρια έχουν ενιαία εμφάνιση, για όλες τις διαγωνιζόμενες ομάδες και διατίθενται σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στις επόμενες διατάξεις αυτής της απόφασης.

2. Οι διοργανώτριες αρχές καθώς και οικείες Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. ορίζουν, πριν την έναρξη της οικείας διοργάνωσης, εκπρόσωπό τους, ως υπεύθυνο έναντι των αρχών (Αστυνομική Αρχή, ΔΕΑΒ κ.λπ.) και λοιπών αθλητικών οργανώσεων, για κάθε θέμα, που αφορά την έκδοση, διακίνηση και διάθεση των εισιτηρίων.

3. Οι Α.Α.Ε. και τα Τ.Α.Α. καταρτίζουν, πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου τον προγραμματισμό-σχεδια-σμό τους για τη διάθεση των ονομαστικών/αριθμημένων εισιτηρίων των αγώνων τους, ως γηπεδούχοι, στους φιλάθλους κατόχους Κάρτας Φιλάθλου της παραγράφου 2 του άρθρου 4 της παρούσας απόφασης και καθορίζουν τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις, τα παρεχόμενα κίνητρα (έκπτωση των τιμών κ.λπ.), καθώς και τη διαδικασία προπώλησης των εισιτηρίων των αγώνων τους της αγωνιστικής περιόδου είτε μεμονωμένων είτε για ορισμένο αριθμό αγώνων, είτε για το σύνολο αυτών. Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου μπορεί ο παραπάνω σχεδιασμός να μεταβληθεί, χωρίς όμως να θίγονται τα δικαιώματα όσων φιλάθλων έχουν ήδη προαγοράσει εισιτήρια.

4. Κατά την κατάρτιση του σχεδιασμού της προηγούμενης παραγράφου λαμβάνεται ειδική μέριμνα για την, σύμφωνα με τους ορισμούς της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του ν. 3372/2005, έκδοση και διάθεση των εισιτηρίων στα μέλη των συνδέσμων φιλάθλων, τηρουμένων, απαραιτήτως των ακόλουθων ειδικότερων όρων:

α) Τα εκδιδόμενα για τα ως άνω μέλη εισιτήρια απο-τελούν ίδια κατηγορία εισιτηρίων και διατίθενται αποκλειστικά, στα μέλη αυτά.

β) Απαγορεύεται, απολύτως, ο καθορισμός ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων, που να προορίζονται, αποκλειστικά, για τις θέσεις των μελών των συνδέσμων φιλάθλων.

γ) Απαγορεύεται, απολύτως, η κατανομή θέσεων των μελών συνδέσμων φιλάθλων, στις θέσεις των οικογενειακών εισιτηρίων.

δ) Τα μέλη των συνδέσμων προμηθεύονται μόνο τα, κατά την παρούσα παράγραφο, ειδικώς για αυτά εκδι-δόμενα εισιτήρια, ατομικά και κατά τη διαδικασία που προμηθεύονται τα εισιτήριά τους και οι λοιποί μη οργανωμένοι σε συνδέσμους φιλάθλων φίλαθλοι.

ε) Με την επιφύλαξη των προηγούμενων περιπτώσεων και στο πλαίσιο του προγραμματισμού-σχεδιασμού τους της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου, οι Α.Α.Ε. και Τ.Α.Α. μπορούν να κατανέμουν τις αντιστοιχούσες στα εισιτήρια των μελών των συνδέσμων φιλάθλων θέσεις, κατά τρόπο μη συνεχόμενο, μεταξύ των θέσεων των λοιπών φιλάθλων τους.

Άρθρο 3

Ηλεκτρονικό σύστημα κεντρικής διαχείρισης εισιτηρίων

1. Προς το σκοπό α) της αντιμετώπισης πράξεων βίας και αξιόποινων εν γένει πράξεων με αφορμή αθλητικές συναντήσεις, β) της διαφύλαξης της δημόσιας τάξης, γ) της προστασίας και ασφάλειας των αθλουμένων και των θεατών στους αγωνιστικούς χώρους και δ) της ευχερέ-στερης προμήθειας των εισιτηρίων και πρόσβασης στις αθλητικές εγκαταστάσεις, για την έκδοση, διάθεση και γενικά τον έλεγχο της διακίνησης των εισιτηρίων του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης περιλαμβανομένου και του ελέγχου κατά τη είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, εφαρμόζεται ηλεκτρονικό σύστημα.

2. Για το σκοπό αυτό εισάγεται, Σύστημα Κεντρικής Διαχείρισης Ονομαστικών/Αριθμημένων Εισιτηρίων για την εφαρμογή του οποίου:

α) εκδίδεται Κάρτα Φιλάθλου,

β) δημιουργείται Κεντρική Βάση Δεδομένων των κατόχων Κάρτας Φιλάθλου, γ) εισάγεται σύστημα Διαχείρισης Ονομαστικών/Αριθ-μημένων Εισιτηρίων Θεάματος .

Άρθρο 4

Έκδοση Κάρτας Φιλάθλου

1. Δικαίωμα για την προμήθεια κάρτας φιλάθλου έχουν όλοι οι φίλαθλοι.

Όσοι δεν επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα έκδοσης υπέρ αυτών Κάρτας Φιλάθλου, μπορούν να αγοράζουν Ονομαστικό/Αριθμημένο εισιτήριο και να εισέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους με τη επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας παραμονής, τόσο κατά την αγορά του εισιτηρίου, όσο και κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, υπό την προϋπόθεση, ότι δεν εκτίουν ποινή που να απαγορεύει την είσοδό τους στους αγωνιστικούς χώρους.

2. Υποχρέωση για την προμήθεια Κάρτας Φιλάθλου ως προϋπόθεσης για την αγορά εισιτηρίου και την είσοδο στις αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουν:

α) τα μέλη των αθλητικών σωματείων, που διατηρούν τμήματα αμειβομένων αθλητών (Τ.Α.Α.) ή ίδρυσαν αθλητική ανώνυμη εταιρία (Α.Α.Ε.),

β) οι μέτοχοι των Α.Α.Ε.,

γ) τα μέλη των συνδέσμων φιλάθλων,

δ) οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας,

ε) οι με οποιοδήποτε τρόπο και ιδιότητα εμπλεκόμενοι στις δραστηριότητες των αθλημάτων, για τους αγώνες των οποίων εκδίδονται ονομαστικά/αριθμημένα εισιτήρια (μέλη διοικήσεων και υπάλληλοι αθλητικών οργανώσεων, μέλη αθλητικών οργάνων και επιτροπών κ.λπ.).

3. Για την έκδοση Κάρτας Φιλάθλου κατατίθεται, αυτοπροσώπως, έγγραφη αίτηση του ενδιαφερομένου φιλάθλου σε οποιαδήποτε Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. ή σε εξουσιοδοτημένα από τις οικείες διοργανώτριες αρχές ή αντίστοιχες ομοσπονδίες όργανα και άλλα ειδικώς από τη διοργανώτρια εντεταλμένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, η οποία συνοδεύεται με την κατάθεση α) βεβαίωσης του οικείου φορέα από τους αναφερόμενους στην προηγούμενη παράγραφο περί της ιδιότητας του ενδιαφερομένου για την έκδοση Κάρτας Φιλάθλου προσώπου, β) φωτογραφίας τύπου διαβατηρίου, γ) φωτοαντιγράφου της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και στην περίπτωση οικονομικών μεταναστών της άδειας παραμονής τους στη χώρα, προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτοπροσωπία του αιτούντος και η ακρίβεια των στοιχείων της αίτησης. Οι υπάλληλοι των ως άνω φορέων, οι οποίοι καταχωρούν τα στοιχεία της αίτησης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων πρέπει να είναι ειδικώς εξουσιοδοτημένοι από τους φορείς αυτούς. Η Κάρτα Φιλάθλου, φέρει κωδικό αριθμό αναγνώρισης του κατόχου της, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Σήμανσης και εκδίδεται με την κατάθεση της αίτησης, την οποία και παραλαμβάνει, αμέσως, ο αιτών φίλαθλος, αφού καταβάλει το ποσό των δύο (2) ευρώ ως δαπάνη για την έκδοσή της.

4. Στην αίτηση για την έκδοση Κάρτας Φιλάθλου, αναγράφονται, υποχρεωτικώς, με ποινή απαραδέκτου, τα ακόλουθα στοιχεία, η ακρίβεια των οποίων επιβεβαιώνεται από τον παραλαμβάνοντα αυτήν, υπάλληλο, με ειδική σημείωση επί της αιτήσεως και ύστερα από έλεγχο των αναγραφομένων στο δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας ή στο διαβατήριο ή στην άδεια παραμονής, στοιχείων της αίτησης:

α) ονοματεπώνυμο,

β) όνομα πατρός και μητρός,

γ) ημερομηνία γέννησης,

δ) διεύθυνση κατοικίας (σε περίπτωση αλλαγής αναγράφεται τόσο η αναφερόμενη στην αστυνομική ταυτότητα ή στο διαβατήριο ή στην άδεια παραμονής όσο και η δηλούμενη από τον αιτούντα),

ε) αριθμός τηλεφώνου (σταθερού και κινητού εάν υπάρχει),

στ) ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας παραμονής, η ημερομηνία έκδοσης και η εκδούσα αρχή,

ζ) προκειμένου για τα οργανωμένα μέλη των Συνδέσμων Φιλάθλων, η ομάδα την οποία υποστηρίζουν (προαιρετικά) και

η) προαιρετικώς, ο αιτών φίλαθλος μπορεί να δηλώσει ότι είναι οπαδός συγκεκριμένης ομάδας.

5. Ειδικά, προκειμένου περί ανηλίκων τέκνων, ηλικίας κάτω των 14 ετών, (για τα οποία κατά νόμο δεν εκδίδεται δελτίο αστυνομικής ταυτότητας), εκδίδεται πρόσθετη της κάρτας του γονέως ατομική για κάθε τέκνο κάρτα, της σχετικής αίτησης υπογραφόμενης και κατατιθέμενης υπό του γονέως, που είναι κάτοχος κάρτας φιλάθλου.

6. Σε περίπτωση αλλαγής κάποιου από τα ανωτέρω στοιχεία, ο κάτοχος της κάρτας οφείλει, με ποινή ανάκλησής της, να ενημερώσει σχετικά τον φορέα έκδοσής της.

7. Η Κάρτα Φιλάθλου έχει διετή ισχύ, δυνάμενη να ανανεώνεται. Με τη λήξη της ισχύος Κάρτας Φιλάθλου τα δεδομένα, που προκύπτουν από την εφαρμογή του παρόντος άρθρου, διαγράφονται αμελλητί με φροντίδα και ευθύνη της διοργανώτριας αρχής.

Άρθρο 5

Κεντρική Βάση Δεδομένων

1. Η Κεντρική Βάση Δεδομένων περιλαμβάνει τα κατά το προηγούμενο άρθρο στοιχεία των φιλάθλων και τους κωδικούς των Καρτών, που είναι κάτοχοι.

2. Στην Κεντρική Βάση Δεδομένων καταχωρούνται, αμελλητί, οι επιβαλλόμενες, αρμοδίως, κυρώσεις σε βάρος φυσικών προσώπων για πράξεις βίας, απαγο-ρεύουσες την είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους, με ευθύνη και φροντίδα της διοργανώτριας, στους αγώνες της οποίας υπέπεσαν στις σχετικές παραβάσεις. Η τήρηση των δεδομένων, που προκύπτουν από την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου διαρκεί για όσο χρόνο εκτίεται η ως άνω ποινή, με την παρέλευση του οποίου διαγράφονται, αμελλητί, με ευθύνη και φροντίδα της διοργανώτριας αρχής.

Άρθρο 6

Λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος

1. Η χρήση, λειτουργία και εν γένει διαχείριση του ηλεκτρονικού συστήματος της παρούσας απόφασης ανήκει αποκλειστικά στην οικεία διοργανώτρια των αγώνων αρχή, η οποία έχει τις υποχρεώσεις του υπεύθυνου επεξεργασίας, σύμφωνα με το ν.2472/1997. Η διοργανώ-τρια αρχή ως υπεύθυνος επεξεργασίας έχει την υποχρέωση να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας των αρχείων, απαγορευμένης, απολύτως, της χρήσης του συστήματος και των δεδομένων, που παράγει για οποιοδήποτε άλλο λόγο, πέρα από αυτούς που ορίζει η παρούσα απόφαση.

2. Στην Κεντρική Βάση Δεδομένων έχουν άμεση πρόσβαση η αστυνομική αρχή και η διοργανώτρια αρχή. Για το σκοπό αυτό εφοδιάζονται με ειδικό Κωδικό Αριθμό, για τον άμεσο έλεγχο, ταυτόχρονα, όλων των φιλάθλων και όλων των αγωνιστικών χώρων, ακόμη και, την ώρα διεξαγωγής των αγώνων. Ως χρήστες του Κωδικού Αριθμού ορίζονται ειδικώς εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Ειδικά το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εφοδιάζεται με ειδικό Κωδικό αριθμό, προκειμένου οι κατά τόπους αρμόδιες Δ.Ο.Υ. να έχουν άμεση πρόσβαση στο Σύστημα Διαχείρισης Ονομαστικών/Αριθμημένων εισιτηρίων για τον έλεγχο των φορολογικών στοιχείων των διατεθειμένων εισιτηρίων, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα με την κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Πολιτισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 3372/2005.

3. Η κεντρική Βάση Δεδομένων συνεργάζεται με τα Συστήματα Διαχείρισης Εισιτηρίων και ηλεκτρονικής εποπτείας των χώρων της αθλητικής εγκατάστασης.

Άρθρο 7

Σύστημα Διαχείρισης Ονομαστικών Εισιτηρίων

1. Εισάγεται Σύστημα Διαχείρισης Ονομαστικών/Αριθ-μημένων Εισιτηρίων Θεάματος, κύριες λειτουργίες του οποίου, μεταξύ άλλων, είναι:

α) Κεντρική Διαχείριση Διάθεσης Εισιτηρίων σε τερματικές συσκευές ή μέσω διαδικτύου.

β) Διαχείριση Αριθμημένων Θέσεων με οπτική αναπαράσταση της κάτοψης των χώρων θεάματος.

γ) Ηλεκτρονική συναλλαγή μέσω συστήματος πιστωτικών καρτών.

δ) Ευελιξία στον ορισμό τιμών εισιτηρίων, για την υλοποίηση τιμολογιακής πολιτικής και εμπορικής προώθησης του αθλητικού θεάματος. ε) Διαχείριση μελών Club-Memberships. στ) Στατιστική πληροφόρηση στοιχείων πωλήσεων.

2. Εφόσον η έκδοση και αγορά εισιτηρίου γίνεται μέσω κάρτας φιλάθλου, τούτο προϋποθέτει την εισαγωγή στο σύστημα της Κάρτας Φιλάθλου, αναγκαίας, τόσο για τη συνεργασία του Συστήματος Διαχείρισης Εισιτηρίων με την Κεντρική Βάση Δεδομένων, όσο και για τους ειδικότερους ελέγχους περί ισχύος της Κάρτας και διασφάλισης της χρήσης αυτής σε έναν αγώνα, μόνο, μια φορά.

3. Το εκδιδόμενο ονομαστικό εισιτήριο φέρει, απαραι-τήτως, ονοματεπώνυμο του φιλάθλου υπέρ του οποίου εκδίδεται. Όπως, επίσης, υποχρεωτικά, αναγράφονται στην οπίσθια όψη του:

α) ότι απαγορεύεται η απευθείας διάθεση του εισιτηρίου αυτού σε οποιονδήποτε τρίτο, ακόμη και αν αυτός είναι νόμιμος κάτοχος ισχύουσα Κάρτας Φιλάθλου.

β) ότι απαγορεύεται η εισαγωγή στην αθλητική εγκατάσταση αντικειμένων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πράξεις βίας, (πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες, οινοπνευματώδη ποτά κ.λπ.).

γ) ότι κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, είναι ενδεχόμενο να γίνει σωματικός έλεγχος, καθώς και έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Γι’ αυτό και απαραιτήτως, το εισιτήριο πρέπει να συνοδεύεται από την Κάρτα Φιλάθλου και την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια παραμονής.

δ) ότι ο χώρος της αθλητικής εγκατάστασης εποπτεύεται από ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης και καταγραφής (κάμερες) και ε) ότι ο νόμιμος κάτοχος του ονομαστικού εισιτηρίου είναι υπεύθυνος αποζημίωσης για τυχόν φθορά της θέσης του.

4. Η διαχείριση εισπράξεων από την πώληση των εισιτηρίων και εκκαθάριση αυτών, γίνεται με τις ισχύουσες κάθε φορά με τα θέματα αυτά διατάξεις των οικείων κανονισμών της διοργανώτριας των αγώνων αρχής.

Άρθρο 8

Υποχρεώσεις των νομίμων κατόχων ονομαστικών εισιτηρίων

Οι νόμιμοι κάτοχοι ονομαστικών/αριθμημένων εισιτηρίων έχουν τις ακόλουθες υποχρεώσεις: α) Κατά την είσοδό τους στην αθλητική εγκατάσταση να φέρουν μαζί τους εκτός από το εισιτήριο, την Κάρτα Φιλάθλου, εφόσον είναι νόμιμοι κάτοχοι, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια παραμονής, διαφορετικά δεν επιτρέπεται η είσοδος. Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζεται, με ειδική συσκευή, ο γραμμωτός κώδικας, που φέρει το εισιτήριο.

β) Δεν επιτρέπεται να μεταβιβάσουν το ήδη αγορα-σθέν εισιτήριο απευθείας σε τρίτο, ακόμη κι αν αυτός είναι νόμιμος κάτοχος Κάρτας Φιλάθλου. Η μεταβίβαση αυτή είναι δυνατή, μόνο, μέσω του ισχύοντος ηλεκτρονικού συστήματος και υπό την προϋπόθεση ότι η οικεία Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. το επιτρέπει.

γ) Στην περίπτωση κλοπής ή απώλειας του εισιτηρίου οφείλουν πριν την έναρξη του συγκεκριμένου αγώνα να δηλώσουν την κλοπή ή απώλεια σε οποιοδήποτε εκδο-τήριο εισιτηρίων, προκειμένου να ακυρωθεί το εισιτήριο αυτό. Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται, αναλόγως, και στην περίπτωση κλοπής ή απώλειας της Κάρτας Φιλάθλου.

Άρθρο 9

Αποκατάσταση ζημιών

1. Επιφυλασσομένων των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 57 του ν. 2725/1999, όπως αυτός ισχύει σήμερα, υπόχρεοι προς αποζημίωση για τις προκαλού-μενες από τους κατόχους ονομαστικού/αριθμημένου εισιτηρίου υλικές φθορές των θέσεών τους, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη των αθλητικών συναντήσεων, είναι:

α) οι νόμιμοι κάτοχοι του ονομαστικού εισιτηρίου, ανεξαρτήτως εάν τη θέση κατέχει άλλος μη νόμιμος κάτοχος του ως άνω εισιτηρίου, εκτός και αν έχει εκπληρώσει τις επιβαλλόμενες από τις περιπτώσεις β' και γ' του προηγούμενου άρθρου υποχρεώσεις του, β) οι διαγωνιζόμενες Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. των οποίων είναι οπαδοί.

2. Οι ανωτέρω ευθύνονται εις ολόκληρον.

Άρθρο 10

Τοποθέτηση του ηλεκτρονικού συστήματος-Δαπάνες

1. Η ευθύνη και οι δαπάνες για την τοποθέτηση και συντήρηση του ηλεκτρονικού συστήματος της παρούσας απόφασης βαρύνουν την οικεία διοργανώτρια αρχή σε χρέωση των Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. - μελών της.

2. Κατά την πρώτη εφαρμογή της παρούσας απόφασης η μέριμνα για την τοποθέτηση του ως άνω συστήματος, ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.). Για το σκοπό αυτό συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού ειδική επιτροπή αποτελού-μενη από τους:

1) Θωμά Στάμου, Γενικό Διευθυντή Υποστήριξης Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ως Πρόεδρο.

2) Λάζαρο Μεράκο, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών,Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ως μέλος.

3) Θεόδωρο Αποστολόπουλο, Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,Τμήμα Πληροφορικής, ως μέλος.

4) Ιωάννη Σταμέλο, επίκουρο καθηγητή της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως μέλος.

5) Δημήτρη Λυμπερόπουλο, μόνιμο επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, ως μέλος.

6) Ευτύχιο Ευτυχίδη, Μηχανολόγο Ηλ/γο Μηχανικό, Προϊστάμενο του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Μελετών της Δ/νσης Μελετών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

7) Παναγιώτη Οπλοποιό, Ηλεκτρονικό Μηχανικό Επικοινωνιών, υπάλληλο του ΑΠΕ, ως μέλος.

Γραμματέα της Επιτροπής ορίζουμε την Ελένη Δη-μητρέλλου υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

3. Έργο της ως άνω επιτροπής είναι η σύνταξη προδιαγραφών και της τεχνικής περιγραφής του ηλεκτρονικού συστήματος.

Άρθρο 11

Προσαρμογές υφισταμένων συστημάτων

Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α., που έχουν ήδη δημιουργήσει ηλεκτρονικό σύστημα για την έκδοση, διάθεση και γενικά διακίνηση των εισιτηρίων των αγώνων τους, οφείλουν να ενταχθούν στο σύστημα της παρούσας απόφασης, προσαρμόζοντας προς αυτό το υπάρχον σύστημά τους. Για το σκοπό αυτό υποβάλλουν στην επιτροπή του προηγούμενου άρθρου τις τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος, που χρησιμοποιούν, προκειμένου να αποφασίσει τις αναγκαίες προσαρμογές, εντάσσοντας αυτές τις διαδικασίες της παραγράφου 3 του άρθρου 10 αυτής της απόφασης.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2005

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!