Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Διορθώσεις Σφαλμάτων στην απόφαση Δ.ΟΡΓ.Α 1081529 ΕΞ 2023

Δείτε την απόφαση Δ.ΟΡΓ.Α 1081529 ΕΞ 2023 κωδικοποιημένη όπως ισχύει.

Στην υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ.Α 1081529ΕΞ2023/ 22-06-2023 απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β’ 4212), στην αρίθμηση των περιπτώσεων κ) έως και κκ) και των υποπεριπτώσεων αυτών, του άρθρου 8, στις σελ. 46342 και 46343 διορθώνεται:

το εσφαλμένο:

«κ) Συμμετέχει:

κα) σε επιτροπές, ομάδες εργασίας ή ομάδες έργου και εν γένει σε συλλογικά όργανα της ΑΑΔΕ ή άλλων Υπηρεσιών ή Φορέων ή Αρχών ή Οργανισμών του δημοσίου τομέα, εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση, σύμφωνα με τις εκάστοτε κατευθύνσεις, οδηγίες ή εντολές του Προϊσταμένου της Γ.Δ.Τ.& Ε.Φ.Κ. και

κβ) σε επιτροπές, συσκέψεις, συνέδρια, ή ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή εποπτεύει τη συμμετοχή των υφισταμένων σε αυτές, με σκοπό την εκπροσώπηση της χώρας επί θεμάτων στρατηγικής των ελέγχων, ανταλλαγής πληροφοριών, ανάλυσης κινδύνου, καταπολέμησης και δίωξης του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος, αμοιβαίας διοικητικής συνδρομής, καθώς και για κάθε άλλο θέμα αρμοδιότητας της Διεύθυνσης.

κγ) Υποβάλει προτάσεις στο Α.Τ.Υ. της Γ.Δ.Τ.& Ε.Φ.Κ. για θέματα εκπαίδευσης όλων των υπαλλήλων της Διεύθυνσης, στελέχωσης αυτής με το κατάλληλο προσωπικό, διοικητικής οργάνωσης, καθώς και για θέματα προϋπολογισμού της Διεύθυνσης.

κδ) Υποβάλει εμπρόθεσμα περιοδικές ή έκτακτες εκθέσεις προόδου και αναφορές προς τον Προϊστάμενο της Γ.Δ.Τ. & Ε.Φ.Κ., οι οποίες αφορούν στις αρμοδιότητες, στους στόχους και στις δράσεις της Διεύθυνσης. Υποβάλλει στατιστικά στοιχεία ή λοιπά στοιχεία που αφορούν στα αποτελέσματα της διενέργειας των ελέγχων, καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο απαιτηθεί.

κε) Αξιολογεί την εισερχόμενη αλληλογραφία της Διεύθυνσης, χαρακτηρίζει και αναθέτει αυτή, κατά λόγο αρμοδιότητας, στα Τμήματα.

κστ) Ελέγχει τις πράξεις και τα έγγραφα αρμοδιότητας της Διεύθυνσης, τα υπογράφει ή τα προσυπογράφει, κατά περίπτωση.

κζ) Εκδίδει ημερήσιες διαταγές στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

κη) Συντονίζει τα Τμήματα της Διεύθυνσης για:

κηα) την καταγραφή των λειτουργικών διαδικασιών τους, καθώς και αυτών που εφαρμόζονται από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες (Π.Υ.) και τις Ειδικές Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες (Ε.Α.Υ.) της Γ.Δ.Τ. & Ε.Φ.Κ., με τη συνδρομή αυτών, όπου απαιτείται. Υποβάλλει προτάσεις στον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης για την προτεραιοποίηση και επιλογή των διαδικασιών, που θα συμπεριληφθούν στα σχετικά Εγχειρίδια, καθώς και εισηγείται για τη βελτίωση και την απλούστευση αυτών,

κηβ) την κατάρτιση του περιεχομένου πληροφοριακών και ενημερωτικών εντύπων, όπως εγχειριδίων, φυλλαδίων, οδηγών, αφισών, τα οποία υποβάλλει αρμοδίως και

κηγ) την εκκαθάριση του αρχείου αυτής.

κθ) Συντονίζει τις ενέργειες και παρέχει κατευθύνσεις για την ορθολογική κατανομή, τη συντήρηση, την αντικατάσταση και την αναβάθμιση των χερσαίων και θαλάσσιων μέσων δίωξης/ελέγχου, καθώς και του απαραίτητου βοηθητικού υλικού και εισηγείται στο Α.Τ.Υ. της Γ.Δ.Τ.& Ε.Φ.Κ. για το πρόγραμμα υλικοτεχνικής υποδομής σε εξοπλισμό και μέσα δίωξης όλων των Τελωνειακών Αρχών.

κι) Μεριμνά και παρακολουθεί την ορθολογική διαχείριση των παγίων της Υπηρεσίας και τα θέματα στέγασης αυτής.

κκ) Υπογράφει το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής, σε περίπτωση αντικατάστασής του.»

Στο ορθό:

«κ) Συμμετέχει:

i) σε επιτροπές, ομάδες εργασίας ή ομάδες έργου και εν γένει σε συλλογικά όργανα της ΑΑΔΕ ή άλλων Υπηρεσιών ή Φορέων ή Αρχών ή Οργανισμών του δημοσίου τομέα, εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση, σύμφωνα με τις εκάστοτε κατευθύνσεις, οδηγίες ή εντολές του Προϊσταμένου της Γ.Δ.Τ.& Ε.Φ.Κ. και

ii) σε επιτροπές, συσκέψεις, συνέδρια, ή ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή εποπτεύει τη συμμετοχή των υφισταμένων σε αυτές, με σκοπό την εκπροσώπηση της χώρας επί θεμάτων στρατηγικής των ελέγχων, ανταλλαγής πληροφοριών, ανάλυσης κινδύνου, καταπολέμησης και δίωξης του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος, αμοιβαίας διοικητικής συνδρομής, καθώς και για κάθε άλλο θέμα αρμοδιότητας της Διεύθυνσης.

κα) Υποβάλλει προτάσεις στο Α.Τ.Υ. της Γ.Δ.Τ.& Ε.Φ.Κ. για θέματα εκπαίδευσης όλων των υπαλλήλων της Διεύθυνσης, στελέχωσης αυτής με το κατάλληλο προσωπικό, διοικητικής οργάνωσης, καθώς και για θέματα προϋπολογισμού της Διεύθυνσης.

κβ) Υποβάλλει εμπρόθεσμα περιοδικές ή έκτακτες εκθέσεις προόδου και αναφορές προς τον Προϊστάμενο της Γ.Δ.Τ. & Ε.Φ.Κ., οι οποίες αφορούν στις αρμοδιότητες, στους στόχους και στις δράσεις της Διεύθυνσης. Υποβάλλει στατιστικά στοιχεία ή λοιπά στοιχεία που αφορούν στα αποτελέσματα της διενέργειας των ελέγχων, καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο απαιτηθεί.

κγ) Αξιολογεί την εισερχόμενη αλληλογραφία της Διεύθυνσης, χαρακτηρίζει και αναθέτει αυτή, κατά λόγο αρμοδιότητας, στα Τμήματα.

κδ) Ελέγχει τις πράξεις και τα έγγραφα αρμοδιότητας της Διεύθυνσης, τα υπογράφει ή τα προσυπογράφει, κατά περίπτωση.

κε) Εκδίδει ημερήσιες διαταγές στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

κστ) Συντονίζει τα Τμήματα της Διεύθυνσης για:

κστα) την καταγραφή των λειτουργικών διαδικασιών τους, καθώς και αυτών που εφαρμόζονται από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες (Π.Υ.) και τις Ειδικές Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες (Ε.Α.Υ.) της Γ.Δ.Τ. & Ε.Φ.Κ., με τη συνδρομή αυτών, όπου απαιτείται. Υποβάλλει προτάσεις στον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης για την προτεραιοποίηση και επιλογή των διαδικασιών, που θα συμπεριληφθούν στα σχετικά Εγχειρίδια, καθώς και εισηγείται για τη βελτίωση και την απλούστευση αυτών,

κστβ) την κατάρτιση του περιεχομένου πληροφοριακών και ενημερωτικών εντύπων, όπως εγχειριδίων, φυλλαδίων, οδηγών, αφισών, τα οποία υποβάλλει αρμοδίως και

κστγ) την εκκαθάριση του αρχείου αυτής.

κζ) Συντονίζει τις ενέργειες και παρέχει κατευθύνσεις για την ορθολογική κατανομή, τη συντήρηση, την αντικατάσταση και την αναβάθμιση των χερσαίων και θαλάσσιων μέσων δίωξης/ελέγχου, καθώς και του απαραίτητου βοηθητικού υλικού και εισηγείται στο Α.Τ.Υ. της Γ.Δ.Τ.& Ε.Φ.Κ. για το πρόγραμμα υλικοτεχνικής υποδομής σε εξοπλισμό και μέσα δίωξης όλων των Τελωνειακών Αρχών.

κη) Μεριμνά και παρακολουθεί την ορθολογική διαχείριση των παγίων της Υπηρεσίας και τα θέματα στέγασης αυτής.

κθ) Υπογράφει το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής, σε περίπτωση αντικατάστασής του.» .

(Από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!