Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Επιμελητήριο Έβρου Πρόσκληση συμμετοχής σε ομαδική προσφυγή για την ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής

Πρόσκληση συμμετοχής σε ομαδική προσφυγή για την ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, απευθύνει το Επιμελητήριο Έβρου στους επιχειρηματίες του νομού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Χριστόδουλο Τοψίδη, «το Επιμελητήριο Έβρου έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τη νομική οδό, ώστε να υπάρξει νομικός αντίλογος σε αυτό που βιώνουν τα μέλη μας. Οι ενέργειες αυτές θα γίνουν σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ορεστιάδας και της Αλεξανδρούπολης, ώστε να καλύψουμε τα μέλη μας σε όλο το νομό. Εμείς, από την πλευρά μας, θα καλέσουμε όλα τα μέλη μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να συμμετέχουν, χωρίς κόστος, στις νομικές διαδικασίες. Θα υπάρξει και ατομική πληροφόρηση αλλά και μέσω των διαδικτυακών μέσων του Επιμελητηρίου θα μπορούν τα μέλη μας να πληροφορηθούν πώς ακριβώς θα μπορέσουν να συμμετέχουν».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο κ. Τοψίδης με τις προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, Άννα Μεμετζή και Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου αντίστοιχα, η κ. Μεμετζή δήλωσε αισιόδοξη ως προς το «ότι τα δικαστήρια αλλά ενδεχομένως και η πολιτική ηγεσία, ακολουθώντας το δίκαιο του αιτήματος, θα προχωρήσουν στην κατάργηση ρήτρας, ή στη διαμόρφωσή της σε πιο λογικά πλαίσια».

Από τη πλευρά της η κ. Τσιρτσίδου διευκρίνισε πως «ο στόχος της αγωγής είναι η ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής, ώστε οι επιχειρηματίες του Έβρου, να μπορέσουν στη συνέχεια να απευθυνθούν στους δικηγόρους τους, προκειμένου είτε να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα αν κινδυνεύουν με διακοπή της σύνδεσής τους, είτε να απευθυνθούνε για να τους επιστραφούν τα χρήματα τα οποία κατέβαλαν τόσους μήνες λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής».

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία συμμετοχής στις ομαδικές προσφυγές, η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπνέει στις 3 Ιουνίου.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες δηλώνουν τα στοιχεία της επιχείρησής τους επικοινωνώντας τηλεφωνικά με το Επιμελητήριο Έβρου προκειμένου να ομαδοποιηθούν ανά Δικηγορικό Σύλλογο και ανά πάροχο ώστε να γίνει η υποβολή των δικογραφιών στα αρμόδια δικαστήρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!