Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σύμβουλοι από σήμερα για τη δημόσια περιουσία

Η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων ορίζει από σήμερα τους πρώτους συμβούλους για την αξιοποίηση μέρους της δημόσιας περιουσίας και έως το τέλος Ιουνίου θα έχει κλείσει το θέμα των συμβούλων για την συντριπτική πλειοψηφία του προγράμματος. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε έσοδα 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το 2015 με προοπτική τα 15 δισ. ευρώ από αυτά να έχουν αντληθεί έως το 2012. Απέφυγε πάντως να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την άντληση των εσόδων, σημειώνοντας ωστόσο ότι με μια πρώτη εκτίμηση η ακίνητη περιουσία των μη εισηγμένων ΔΕΚΟ ανέρχεται σε πάνω από 8 δισ. ευρώ. Για το ενδεχόμενο πώλησης περαιτέρω ποσοστού στον ΟΤΕ  στην Deutsche Telekom ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι έχει συνεχείς επαφές με εκπροσώπους της γερμανικής εταιρείας, αλλά, όπως ανέφερε «δεν υπάρχει κάτι». Αναφορικά με τις τράπεζες, ο υπουργός επανέλαβε τη βούληση για έναν «κρατικό πυλώνα».

Για το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν υπάρχουν διαφωνίες στην κυβέρνηση για τους τρόπους θα γίνει. Η απάντηση του κ. Πεταλωτή ήταν ότι η κυβερνητική πολιτική είναι συνολική και ότι δεν έχει ζητηθεί από κανέναν «λευκή επιταγή». Το σημαντικό σημείο των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου για το θέμα είναι αυτό που λέει ότι «για πρώτη φορά θα υπάρχει συγκεντρωτικό πλάνο με συγκεκριμένα αναπτυξιακά και κοινωνικού χαρακτήρα κριτήρια για τις αποκρατικοποιήσεις, ώστε να μειωθεί απευθείας το δημόσιο χρέος».

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!