Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1153/24-4-1997 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 7 του ν. 2465-1997 και της A2-8715- 1499-14-3-1997 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών

YΠOIK 1039009/428/T & E.Φ./ΠOΛ.1153/24.4.1997 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 7 του ν. 2465/1997 και της A2/8715/ 1499/14-3-1997 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών

Κοινοποιούμε κατωτέρω τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 2465/1997 (ΦEK 28/A/26-2-97) "Θέματα αρμοδιότητας του Υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών" και την κοινή απόφαση των Υπ. Oικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών A2/ 8715/1499/14-3-1997 (ΦEK 230/B/26-3-97) "καθορισμός διοικητικού προστίμου για τις περιπτώσεις οριστικοποίησης προσωρινών αδειών φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης" και παρέχουμε οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους, αναφορικά με θέματα αρμοδιότητάς μας.

1. Με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ανωτέρω νόμου αντικαταστάθηκε η παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1959/1991, όπως είχε τροποποιηθεί με την παρ. 11 του άρθρου 8 του ν. 2366/1995 και τέθηκε σε νέα βάση το καθεστώς χορήγησης αδειών κυκλοφορίας των ΦIX αυτοκινήτων, χωρίς όμως να επέρχεται μεταβολή ως προς το ύψος της καταβαλλομένης εισφοράς για τη χορήγηση της άδειας κυκλοφορίας και ως προς τον τρόπο καταβολής της.

2. Με την κοινοποιούμενη απόφαση επανακαθορίζεται το ύψος του διοικητικού προστίμου στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης μετατροπής των προσωρινών αδειών κυκλοφορίας σε οριστικές κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στην απόφαση αυτή.

Ως προς τη διαδικασία επιβολής και είσπραξης του ανωτέρω διοικητικού προστίμου ισχύουν τα αναφερόμενα στη διαταγή μας 1056353/3046/0014/ΠOΛ. 1161/15-5-1996.

Ειδικότερα για το επιβαλλόμενο πρόστιμο εκδίδεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών σχετικό σημείωμα στο οποίο προσδιορίζεται ο υπόχρεος (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός, A.Φ.M., δ/νση κατοικίας ή έδρας επιχείρησης) το ποσό του προστίμου, η αιτία επιβολής καθώς και οι σχετικές διατάξεις. Με βάση το σημείωμα αυτό θα γίνεται η καταβολή του οφειλόμενου ποσού στις ΔOY οι οποίες θα εκδίδουν αποδεικτικό είσπραξης (διπλότυπο είσπραξης τύπου A) στον κωδικό εσόδων προϋπολογισμού 3739 "Λοιπά πρόστιμα και χρηματικές ποινές επιβαλλόμενες από δικαστήρια και δημόσιες γενικά αρχές".

Σημειώνεται ότι το ποσό του προστίμου ως έσοδο υπέρ του Δημοσίου θα προσαυξάνεται κατά ποσοστό 2% για χαρτόσημο και εισφορά 20% υπέρ OΓA επί του χαρτοσήμου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 19 του άρθρου 15 του K.N.T.X.

3. Τέλος σας κοινοποιούμε για ενημέρωσή σας και τη σχετική με το ανωτέρω θέμα A2/9589/1623/20-3-97 εγκύκλιο του Υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών.

NOMOΣ YΠ` APIΘ. 2465/1997 (ΦEK A` 28/26.2.1997)

Θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών

O ΠPOEΔPOΣ THΣ EΛΛHNIKHΣ ΔHMOKPATIAΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Αρθρο 7

Φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσεως

H παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1959/1991 (ΦEK 123 A), όπως αυτή τροποποιήθηκε με την παρ. 11 του άρθρου 8 του ν. 2366/1995 (ΦEK 56 A`), αντικαθίσταται ως εξής:

"3. α) κδειες κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως, μικτού βάρους άνω των 4.000 χιλιογράμμων, χορηγούνται αποκλειστικά για την άσκηση κερδοσκοπικού επαγγέλματος ή τη λειτουργία επιχείρησης συμπεριλαμβανομένων και των γεωργικών, κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών, σηροτροφικών, μελισσοκομικών, αλιευτικών, δασικών, καθώς και σε δασεργάτες ή ρητινοσυλλέκτες μέλη ή μη αγροτικών - δασικών συνεταιρισμών ή δασικών επιχειρήσεων, υπό την προϋπόθεση ότι το ασκούμενο επάγγελμα ή η επιχείρηση έχει μεταφορικό έργο τέτοιο, που για την εξυπηρέτησή του καθίσταται απόλυτα αναγκαία η χρήση του φορτηγού αυτοκινήτου.

β) κατά τη χορήγηση καταβάλλεται εφάπαξ εισφορά υπέρ του Δημοσίου, που καθορίζεται:

αα) Για φορτηγά αυτοκίνητα με κλειστό αμάξωμα σε δραχμές εκατόν σαράντα χιλιάδες (140.000), προσαυξανόμενες κατά δεκάξι (16) δραχμές ανά χιλιόγραμμο για το πέραν των 4.000 χιλιογράμμων μικτό βάρος.

ββ) Για φορτηγά αυτοκίνητα με ανοικτό αμάξωμα σε δραχμές ογδόντα χιλιάδες (80.000), προσαυξανόμενες κατά δεκαέξι (16) δραχμές ανά χιλιόγραμμο για το πέραν των 4.000 χιλιογράμμων μικτό βάρος.

Τα παραπάνω ποσά αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Oικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών.

γ) Oι άδειες κυκλοφορίας Φ.I.X. αυτοκινήτων είναι οριστικές και χορηγούνται εφόσον διαπιστώνεται η λειτουργία της επιχείρησης εφόσον διαπιστώνεται η λειτουργία της επιχείρησης ή η άσκηση του επαγγέλματος του αιτούντος (φυσικού ή νομικού προσώπου ή κοινοπραξίας) και ο αιτών έχει πραγματοποιήσει ακαθάριστα έσοδα ύψους ενός εκατομμυρίου (1.000.000) δραχμών, τουλάχιστον, για κάθε τόννο μικτού βάρους του φορτηγού αυτοκινήτου, εντός οποιουδήποτε χρονικού διαστήματος κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης.

δ) Επιχειρήσεις που ανήκουν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή κοινοπραξίες και έχουν λειτουργήσει εντός του τελευταίου δωδεκαμήνου πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης για χορήγηση Φ.I.X. αυτοκινήτου, θεωρούνται ως νεοσύστατες. Αν οι επιχειρήσεις αυτές έχουν πραγματοποιήσει εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος ακαθάριστα έσοδα ύψους τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου (1.000.000) δρχ. ανά τόννο μικτού βάρους, τότε εμπίπτουν στις διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου γ`.

Αν όμως δεν έχουν πραγματοποιήσει αυτό το ύψος ακαθάριστων εσόδων, δύνανται να λάβουν προσωρινές άδειες κυκλοφορίας Φ.I.X. αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 4.000 χιλιογράμμων, οι οποίες έχουν διάρκεια ισχύος ενός (1) έτους από την ημερομηνία έκδοσής τους. H χορήγηση επιτρέπεται στην περίπτωση αυτή, εφόσον οι αιτούντες (φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κοινοπραξία) έχουν πραγματοποιήσει ακαθάριστα έσοδα ύψους, για κάθε τόννο μικτού βάρους του φορτηγού αυτοκινήτου, τετρακοσίων χιλιάδων (400.000) δραχμών, τουλάχιστον, εντός οποιουδήποτε χρονικού διαστήματος. Το χρονικό αυτό διάστημα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από δώδεκα (12) μήνες από την υποβολή της σχετικής αίτησης. Oι προσωρινές αυτές άδειες κυκλοφορίας μετατρέπονται σε οριστικές εντός του πρώτου διμήνου μετά τη λήξη τους, εφόσον δεν διακόπηκε η άσκηση της επιχείρησης ή του επαγγέλματος των αιτούντων και εφόσον οι ίδιοι αιτούντες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή κοινοπραξίες) έχουν πραγματοποιήσει, εντός οποιουδήποτε χρονικού διαστήματος που ισχύει η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας, ακαθάριστα έσοδα ύψους ενός εκατομμυρίου (1.000.000) δρχ. για κάθε τόννο μικτού βάρους.

ε) Οταν παρέλθει δίμηνο από τη λήξη των προσωρινών αδειών κυκλοφορίας του προηγούμενου εδαφίου δ` είναι δυνατή η μετατροπή τους σε οριστικές, ανεξάρτητα αν έχουν αφαιρεθεί λόγω λήξης της ισχύος τους, από τις αρμόδιες αρχές, εφόσον πληρούνται οι ίδιες προϋποθέσεις που απαιτούνται και στην περίπτωση της εμπρόθεσμης οριστικοποίησης του προηγούμενου εδαφίου δ` και επιπλέον καταβληθεί διοικητικό πρόστιμο, το ύψος του οποίου καθορίζεται ως εξής:

αα) Στις περιπτώσεις που η σχετική αίτηση υποβάλλεται μετά την παρέλευση εξαμήνου από τη λήξη της προσωρινής άδειας, στο ποσό του κατωτάτου ορίου του εκάστοτε διοικητικού προστίμου, κατά το άρθρο 4 του παρόντος νόμου και της A2/26718/5543/93 (ΦEK 131 B`) κοινής απόφασης των Υπουργών Oικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών, που έχει εκδοθεί κατ` εξουσιοδότησή του.

ββ) Στις περιπτώσεις που η σχετική αίτηση οριστικοποίησης υποβάλλεται και η καταβολή του προστίμου πραγματοποιείται εντός εξαμήνου από τη λήξη της προσωρινής άδειας, στο ήμισυ του ποσού του κατωτάτου ορίου του εκάστοτε διοικητικού προστίμου, κατά το άρθρο 4 του παρόντος νόμου και της A2/26718/5543/93 (ΦEK 131 B`) κοινής απόφασης των Υπουργών Oικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών, που έχει εκδοθεί κατ` εξουσιοδότησή του.

Σε περίπτωση που δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του εδαφίου δ` ή δεν καταβληθεί το αναλογούν πρόστιμο, οι μη οριστικοποιηθείσες άδειες αφαιρούνται οριστικά χωρίς άλλη διαδικασία και η επιχείρηση (φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κοινοπραξία) στο όνομα της οποίας είχε εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας, υφίσταται τις συνέπειες της παρ. 3 του άρθρου 4 του παρόντος νόμου.

στ) Προσωρινές άδειες κυκλοφορίας Φ.I.X. αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 4.000 χιλιογράμμων, που χορηγήθηκαν οποτεδήποτε κατά το παρελθόν, δηλαδή προ της έναρξης της ισχύος της παρούσας διάταξης και παρέρχεται τουλάχιστον δίμηνο από τη λήξη τους και δεν έχουν οριστικοποιηθεί, μπορούν να μετατρέπονται σε οριστικές. Επίσης, μπορούν να επαναχορηγηθούν ως οριστικές οι άδειες κυκλοφορίας Φ.I.X. αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 4.000 χιλιογράμμων, που χορηγήθηκαν οποτεδήποτε κατά το παρελθόν και κατά την έναρξη της ισχύος της παρούσας διάταξης έχουν ανακληθεί λόγω παρέλευσης του διμήνου από τη λήξη της ισχύος τους. Για τη μετατροπή των παραπάνω αδειών σε οριστικές ή την επαναχορήγησή τους, αντίστοιχα, ως οριστικών απαιτούνται οι ίδιες προϋποθέσεις, που αναζητούνται και στην περίπτωση της εμπρόθεσμης οριστικοποίησης του εδαφίου δ` και επιπλέον καταβάλλεται διοικητικό πρόστιμο. Το ύψος του διοικητικού προστίμου καθορίζεται σύμφωνα με τις περ. (αα) και (ββ) του προηγούμενου εδαφίου ε`.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, δηλαδή όταν δεν συντρέχουν οι αναφερθείσες στο εδάφιο δ` προϋποθέσεις ή όταν δεν καταβληθεί το αναλογούν πρόστιμο, οι μη οριστικοποιηθείσες άδειες αφαιρούνται οριστικά χωρίς άλλη διαδικασία και η επιχείρηση (φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κοινοπραξία), στο όνομα της οποίας είχε εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας, υφίσταται τις συνέπειες της παρ. 3 του άρθρου 4 του παρόντος νόμου.

ζ) Σε κάθε περίπτωση οριστικοποίησης της προσωρινής άδειας Φ.I.X. αυτοκινήτου αίρονται οι συνέπειες της παρ. 3 του άρθρου 4 του παρόντος νόμου.

η) Τα αναφερόμενα στην παρούσα παράγραφο χρηματικά όρια ακαθάριστων εσόδων αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Oικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών.

θ) Σε περίπτωση μεταβίβασης επιχείρησης ή πρόσληψης ή αποχώρησης εταίρων ή αλλαγής νομικής μορφής ή αλλαγής επωνυμίας δεν θεωρείται ότι συνιστάται νέα επιχείρηση, εφόσον δεν διακοπεί η λειτουργία της.

ι) Αν κατά το χρόνο ισχύος της προσωρινής άδειας κυκλοφορίας Φ.I.X. αυτοκινήτου η επιχείρηση διαλυθεί ή διακόψει τη λειτουργία της ή ο επαγγελματίας διακόψει την άσκηση του επαγγέλματός του, οι κατεχόμενες από αυτούς άδειες φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ανακαλούνται.

Αρθρο 18

H ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως.

Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του κράτους.

Αριθ.A2/8715/1499

(ΦEK A` 230/26.3.1997)

Καθορισμός διοικητικού προστίμου για τις περιπτώσεις οριστικοποίησης προσωρινών αδειών φορτηγών αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης

OI YΠOYPΓOI OIKONOMIKΩN KAI METAΦOPΩN KAI EΠIKOINΩNIΩN

Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 7 του N. 2465/97 (ΦEK 28 τ.A`) "Θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών".

2. Την Εισηγητική έκθεση του πιο πάνω Νόμου 2465/97.

3. Την 566/96 (ΦEK 910 τ.B`) εξουσιοδοτική απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών _καθορισμός αρμοδιοτήτων του Υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών_.

4. Την αριθ. 1107147/1239/6006/4.10.96 απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Oικονομικών _Ανάθεση αρμοδιοτήτων Υπουργού Oικονομικών στους Yφυπουργούς_.

5. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη στον κρατικό Προϋπολογισμό, αποφασίζουμε:

Το προβλεπόμενο από τις διατάξεις της περιπτώσεως ε` της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του N. 2465/97 _Θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών_ διοικητικό πρόστιμο για τις περιπτώσεις οριστικοποίησης προσωρινών αδειών Φορτηγών αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης καθορίζεται ως εξής:

Για την υποπερίπτωση αα` σε 30.000 δρχ. ανά τόννο μικτού βάρους των οχημάτων αυτών.

Για την υποπερίπτωση ββ` σε 15.000 δρχ. ανά τόννο μικτού βάρους των οχημάτων αυτών.

H απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως.

Αριθμ. Πρωτ. A2/9589/1623

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 του N. 2465/97

Μετά τη δημοσίευση του N. 2465/97 και την έκδοση της αριθ. A2/8715/1499/ 14.3.97 κοινής απόφασης των Υφυπουργών Oικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών, για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 του παραπάνω νόμου σας διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

1. Παρέχεται η δυνατότητα της χορήγησης οριστικής άδειας κυκλοφορίας ΦIX αυτ/του μικτού βάρους άνω των 4000 Kgr μετά την υποβολή της αρχικής αίτησης από κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που πληρεί και τις λοιπές προϋποθέσεις του N. 1959/91. Μεταξύ των προϋποθέσεων αυτών είναι η διαπίστωση ύπαρξης ακαθαρίστων εσόδων ύψους ενός εκατομμυρίου δραχμών ανά τόννο μικτού βάρους του ΦIX αυτ/του. Τα έσοδα αυτά πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί εντός οποιουδήποτε χρονικού διαστήματος κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης.

Ετσι για αίτηση που θα υποβληθεί π.χ. την 20.3.97 θα αναζητηθεί το προβλεπόμενο ύψος ακαθαρίστων εσόδων για το χρονικό διάστημα 20.3.96 έως 19.3.97 ή τμήμα αυτού. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται αδυναμία εκ μέρους της αρμόδιας ΔOY να βεβαιωθεί το ύψος ακαθαρίστων εσόδων για αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να γίνει δεκτή βεβαίωση που αναφέρεται στο τελευταίο πριν από την υποβολή της αίτησης οικονομικό έτος (οικονομικό έτος 1996 για το αναφερόμενο παράδειγμα).

Σε κάθε όμως περίπτωση το βεβαιούμενο χρονικό διάστημα είναι συνεχές και δεν υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες.

2. Προσωρινές άδειες κυκλοφορίας ΦIX αυτοκινήτων ισχύος ενός έτους χορηγούνται μόνο σε νεοσύστατες επιχειρήσεις δηλ. επιχειρήσεις που έχουν αρχίσει τη λειτουργία τους εντός του τελευταίου δωδεκαμήνου πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης και δεν εμφανίζουν ακαθάριστα έσοδα του ύψους που αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να προκύπτει ύψος ακαθαρίστων εσόδων τουλάχιστον 400.000 δρχ. ανά τόννο μικτού βάρους για το χρονικό διάστημα της λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών ή για οποιοδήποτε τμήμα του χρονικού διαστήματος αυτού το οποίο φυσικά δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του δωδεκαμήνου. Για παράδειγμα επιχείρηση που άρχισε να λειτουργεί την 1.4.96 υποβάλλει αίτηση χορήγησης ΦIX αυτ/του την 20.3.97. Το χρονικό διάστημα για το οποίο θα βεβαιωθεί το ύψος των ακαθαρίστων εσόδων θα είναι από 1.4.96 έως 19.3.97 ή τμήμα αυτού. Εάν η αίτηση υποβληθεί μετά την 1.4.97 τότε θα εξετασθεί η δυνατότητα χορήγησης μόνο οριστικής άδειας κυκλοφορίας σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη προηγούμενη παρ. 1.

3. Oι προσωρινές άδειες κυκλοφορίας μετατρέπονται σε οριστικές εντός του πρώτου διμήνου μετά τη λήξη τους. Τα ακαθάριστα έσοδα ύψους ενός εκατομμυρίου δραχμών ανά τόννο μικτού βάρους που θα αναζητηθούν για την οριστικοποίηση των προσωρινών αδειών κυκλοφορίας, θα καλύπτουν μόνο το χρονικό διάστημα της προσωρινής κυκλοφορίας των ΦIX αυτοκινήτων ή τμήμα αυτού. H απαίτηση αυτή αφορά και τις περιπτώσεις προσωρινών αδειών κυκλοφορίας, που χορηγήθηκαν οποτεδήποτε κατά το παρελθόν και δεν έχουν ακόμη ανακληθεί, καθώς και τις περιπτώσεις προσωρινών αδειών κυκλοφορίας, που ανακλήθηκαν μετά την παρέλευση του διμήνου από την ημερομηνία λήξης των.

4. Σε κάθε περίπτωση οριστικοποίησης προσωρινής άδειας κυκλοφορίας ή επαναχορήγησης άδειας που ανακλήθηκε, κατά την εξέταση της συνδρομής των προϋποθέσεων του N. 1959/91 καταβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο το ύψος του οποίου προσδιορίστηκε με την αριθ. A2/8715/1499/14-3-97 κοινή απόφαση των Υφυπουργών Oικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Ετσι σε περίπτωση υποβολής της αίτησης πριν από την παρέλευση εξαμήνου από την ημερομηνία λήξης της προσωρινής άδειας κυκλοφορίας το ύψος του προστίμου ανέρχεται σε 15.000 δρχ. ανά τόννο μικτού βάρους του ΦIX αυτ/του, ενώ μετά την παρέλευση του εξαμήνου από την ημερομηνία λήξης της προσωρινής άδειας κυκλοφορίας, το πρόστιμο ανέρχεται σε 30.000 δρχ. ανά τόννο μικτού βάρους του ΦIX αυτ/του.

5. Τέλος οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η εκπρόθεσμη οριστικοποίηση προσωρινής άδειας κυκλοφορίας αποτελεί μια δυνατότητα που θεσπίστηκε με τον N. 2366/95 και παρέχεται στον ιδιοκτήτη του ΦIX αυτ/του, πλην όμως, η αρμόδια Yπηρεσία χορήγησης της άδειας κυκλοφορίας οφείλει να προβαίνει άμεσα μετά την παρέλευση του διμήνου στην ανάκληση των προσωρινών αδειών που έληξαν, ελέγχοντας συστηματικά το μητρώο προσωρινών αδειών ΦIX αυτ/των, που πρέπει να τηρεί με ιδιαίτερη σχολαστικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!