Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Επιστολή Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη για τις κυλιόμενες απεργίες που εξήγγειλε το Οικονομικό Επιμελητήριο

Προς
Τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας

Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη
Μέλους της ΚΔ του ΟΕΕ εκπροσώπου της Ανεξάρτητης  Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

Αθήνα 11/2/2016

 

Φ 1068/11/2/2016

Στις δύσκολες στιγμές αποδεικνύουν οι ηγεσίες την αξιοπιστία και την ικανότητα τους.

Δεν μπορούμε να εξαγγέλλουμε κυλιόμενες απεργίες και να αρνούμαστε να υποβάλλουμε δηλώσεις, σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, όταν μας το ζητήσουν, ή όταν είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλλουμε. Θα ‘πρεπε εδώ και καιρό να είχε διερευνηθεί η  νομική κάλυψη των συναδέλφων που θα προέβαιναν σε απεργία και δε θα υπέβαλαν φορολογικές υποχρεώσεις. Σήμερα εύκολα μπορούμε να βρεθούμε υπόλογοι, όσοι αρνηθούμε να υποβάλλουμε, π.χ χρεωστικές δηλώσεις εταιρειών και απέναντι σε δυσβάστακτα  πρόστιμα στα οποία πολλοί από εμάς δε θα μπορούμε να ανταποκριθούμε. Έχουν αλλάξει και οι εποχές και οι ευθύνες, και πλέον μόνο με νομικές  παρεμβάσεις μπορεί να εξουσιοδοτηθεί και να προστατευθεί ο συνάδελφος στην άρνηση  εκτέλεσης εργασίας,   και με την ανάληψη ευθύνης από πλευράς του προέδρου των μελών του προεδρείου και την απόφαση της ΚΔ του ΟΕΕ.

Εκτός  αυτών των νομικών λύσεων  που σύντομα οφείλουμε να διερευνήσουμε, οφείλουμε επίσης να αναλάβουμε και μια πρωτοβουλία για να στηρίξουμε τους συναδέλφους και το επάγγελμα στη συγκύρια αυτή.

Ο Πρόεδρος, το προεδρείο και η Κεντρική Διοίκηση θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και να αποσυνδέσουν το μητρώο του ΟΕΕ από τη  ΓΓΠΣ με όποιες συνέπειες θα έχει για τους εκλεγμένους στην ΚΔ του ΟΕΕ. Πριν από αυτή την πράξη ρήξης πρέπει όμως να ζητηθεί από τους συναδέλφους η εξουσιοδότηση γι’ αυτή την ανατρεπτική και δεσμευτική ενέργεια. Δηλαδή να ζητηθεί από τους συναδέλφους που έχουν άδεια από τον ΟΕΕ να ψηφίσουν μέσω  του διαδικτύου εάν επιθυμούν ή όχι να προβεί στην ενέργεια αυτή το προεδρείο και η ΚΔ του ΟΕΕ.

Οι συνάδελφοι χωρίς νομική κάλυψη δε μπορούν να απεργήσουν , η δεκαπενταμελής ΚΔ μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να μπλοκάρει το ΤΑΧΙΣ  και τις υποβολές. Το θέμα είναι αν έχουμε  το κουράγιο να βγούμε  μπροστά, να στηρίξουμε το σύνολο των συναδέλφων και να σταματήσουμε να κάνουμε συνδικαλισμό δημοσίων σχέσεων και προσωπικής προβολής.

Εμείς από πλευράς μας προτείνουμε και στηρίζουμε αυτή την ενέργεια, το ζητούμενο είναι εάν στηρίζεται και από την πλειοψηφία των παρατάξεων στον ΟΕΕ .

Ποια πολιτική ηγεσία θα μπορέσει να καταδικάσει την ΚΔ που πήρε μια τέτοια απόφαση μετά από εξουσιοδότηση των συναδέλφων ;

Τότε θα κριθούν όλοι.

Θα κριθούν οι κυβερνώντες, αν σέβονται τις δημοκρατικές αποφάσεις των συναδέλφων Οικονομολόγων που εξουσιοδότησαν την ΚΔ να προβεί στην ενέργεια αυτή.

Θα κριθούν και οι συνάδελφοι της ΚΔ αν μπορούν να σηκώσουν το βάρος μιας διαμαρτυρίας και να υπερβούν τους συνηθισμένους τρόπους που περιορίζονται στα πλαίσια των δελτίων τύπου και των προσωπικών προβολών.

Οι καιροί είναι σπουδαίοι το ζητούμενο είναι εμείς πόσο σπουδαίοι θα σταθούμε απέναντι τους, και απέναντι σ’αυτούς που επιθυμούν την οικονομική και κοινωνική μας εξαθλίωση.

 

Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Εκπρόσωπος
Της
Ανεξάρτητης  Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!