Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1117/2-4-1997 Απογραφή ακινήτων του Δημοσίου που χρειάζονται άμεσα για την κάλυψη κρατικών αναγκών

YΠOIK 1037927/2400/A0010/ΠOΛ. 1117/2.4.1997

Απογραφή ακινήτων του Δημοσίου που χρειάζονται άμεσα για την κάλυψη κρατικών αναγκών

Αναφορικά με το ανωτέρω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 7 παρ. 2 και 65 παρ. 1 του από 11/12 Νοεμβρίου 1929 Δ/τος (ΦEK 399 τ. A) "Περί διοικήσεως Δημοσίων κτημάτων" σε συνδυασμό με το NΔ 416/1974 (ΦEK 144 τ. A) τα ακίνητα του Δημοσίου που είναι απαραίτητα για την κάλυψη κρατικών αναγκών εξαιρούνται από την εκποίηση.

2. Προκειμένου η Yπηρεσία μας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας θα πρέπει να γνωρίζει τα ακίνητα του Δημοσίου που είναι απαραίτητα για την άμεση κάλυψη κρατικών αναγκών, καθώς και εκείνα που χρειάζονται στο κράτος ως απόθεμα γης.

3. κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε σχετικές ενέργειες, προκειμένου να απογράψετε αναλυτικά και αιτιολογημένα, τα ακίνητα του Δημοσίου που είναι απαραίτητα για άμεση κάλυψη κρατικών αναγκών (π.χ. Διοικητήριο, Σχολείο, Αστυνομικό κατάστημα κ.λπ.) σε συνεννόηση, όπου κατά τη γνώμη σας είναι απαραίτητο με την T.Y.Δ.K., καθώς επίσης και τα ακίνητα εκείνα που χρειάζονται στο κράτος (ως απόθεμα γης) για μελλοντική τους χρησιμοποίηση.

4. Τα πιο πάνω στοιχεία θα μας υποβάλετε σε σχετική κατάσταση το αργότερο σε διάστημα τριών (3) μηνών από την παραλαβή της διαταγής αυτής.

H εγκύκλιος αυτή να πρωτοκολληθεί και ν` αναφερθεί η λήψη της (FAX 5237417), ν` αρχειοθετηθεί δε, σε ιδιαίτερο "ντοσιέ", αφού διανεμηθεί με ευθύνη του Προϊσταμένου σε όλο το προσωπικό.

5. Oι κ.κ. Επιθ/τές που εποπτεύουν τις κτηματικές Υπηρεσίες, παρακαλούνται, για την παρακολούθηση της πιστής εφαρμογής της παρούσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!