Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Αναστολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Την αναστολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του Προϋπολογισμού τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το μέτρο αυτό θα ανασταλεί άμεσα, έως ότου δοθεί, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει, η δυνατότητα να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα. Απευθυνόμενος δε, στους βουλευτές της ΝΔ, τους προκάλεσε αν έχουν οι ίδιοι πρόταση να την καταθέσουν. «Εμείς είμαστε ανοιχτοί» δήλωσε.

Η αναφορά του πρωθυπουργού προκάλεσε αντιδράσεις στα έδρανα της ΝΔ. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας απάντησε λέγοντας πως «αποτελεί υποκρισία, εσείς που προπαγανδίζατε το «ναι» στο δημοψήφισμα, να μας κουνάτε το δάχτυλο και να κάνετε κριτική σε μας που κάναμε διαπραγμάτευση».

Στο σημείο αυτό, αίσθηση προκάλεσε η προσωπική αναφορά του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας του, «ελπίζω κ. Μεϊμαράκη να συνομιλώ μαζί σας και να είστε εσείς που θα μπορείτε να κάνετε προτάσεις, ώστε να δουλέψουμε από κοινού για να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον».

Για το ζήτημα του ΦΠΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση ότι η νέα συμφωνία εμπεριέχει δύσκολα σημεία, όπως είναι η αύξηση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, οι ρυθμίσεις για τους αγρότες και οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό. «Θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθούν αντίδοτα, ή για να αμβλυνθούν πιθανές αρνητικές επιπτώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος ειδικότερα στους αγρότες, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αξιοποίηση πόρων 20 δις ευρώ την περίοδο 2015-2021 για την στήριξη της αγροτικής παραγωγής, ενώ τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι μέσα από ανοικτό διάλογο μαζί τους και με τους εταίρους, να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα της υπαίθρου και να επανακαθοριστεί η έννοια του «αγρότη κατά κύριο επάγγελμα».

Ο πρωθυπουργός, χαρακτήρισε ακόμα «πρώτιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση» την υλοποίηση ενός ριζοσπαστικού φορολογικού συστήματος, απλού και λειτουργικού, με στόχο την προσέλκυση και ξένων επενδύσεων - ενώ σημείωσε ότι στόχος είναι, να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ για τις περιόδους 2007-2014 αλλά και για το 2014-2020.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στην μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, την οποία χαρακτήρισε ως «μεγάλο ασθενή που επιδεινώθηκε την τελευταία πενταετία, με τις οριζόντιες περικοπές και την ανυπαρξία σχεδιασμού».

«Στόχος της κυβέρνησης, είναι ο εξορθολογισμός των οργανογραμμάτων των υπουργείων, η αξιολόγηση των εποπτευόμενων φορέων, η μείωση του γραφειοκρατικού φόρτου, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των νέων επιχειρήσεων, ένα νέο θεσμικό πλαίσιο αξιολόγησης προσωπικού και ένα εθνικό μητρώο για τα στελέχη υψηλών προσόντων και νέο σύστημα εσωτερικής κινητικότητας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ειδικά για την «ψηφιακή πολιτική», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απελευθέρωση ενός δις ευρώ από κοινοτικούς πόρους για έργα τεχνολογίας, και σε ένα τριετές σχέδιο δράσης για την βελτίωση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την βεβαιότητα ότι, όπως και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έτσι και στην Ελλάδα, θα δημιουργηθούν αντινεοφιλεύθερες συμμαχίες και θα υπάρξει η δυνατότητα συναίνεσης ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων με στόχο την προστασία του κοινωνικού και δημόσιου συμφέροντος.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!