Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.   

Στο μεταξύ, αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση της συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό-προσφυγικό. Λόγω της άμεσης αναχώρησης του πρωθυπουργού για τις Βρυξέλλες, η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

«Η πορεία θα είναι ανηφορική, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας να σχεδιάσουμε, και υπάρχει αυτή η θέληση του λαού που αυτός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων» δήλωσε, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιωάννης Δραγασάκης. Στο ερώτημα για τα «σκληρά μέτρα του Μνημονίου» ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είπε: «Δεν είναι ορίζοντας μας το μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι κάτι το οποίο πρέπει να το κάνουμε. Από εκεί και πέρα ο ορίζοντας μας πρέπει να είναι ένα σχέδιο για την κοινωνία».

«Την Κυριακή ο λαός μας έδωσε μια ισχυρή εντολή και ισχυρή δύναμη για να ισχυροποιήσουμε το μέλλον της χώρας και τη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά, με ευθύνη. Ευθύνη, όση αναλογεί στη δύσκολη συγκυρία» δήλωσε, μετά την ορκωμοσία, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Στο ερώτημα ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, παρέπεμψε στις επικείμενες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. 

«Πρέπει να προχωρήσουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση προκειμένου να αρχίσουμε να έχουμε έσοδα από την πραγματική οικονομία και όχι από τα λεφτά των συνταξιούχων» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Είπε ακόμη ότι τα μέτρα της δανειακής σύμβασης είναι ένα μέρος των όσων πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνησημ η οποία έχει το πρόγραμμα της. 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!