Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Άσκηση των τελωνειακών υπαλλήλων για τον έλεγχο της διακίνησης προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης & ΦΠΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 27 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΆΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ & Φ.Π.Α.

Στo πλαίσιο της στρατηγικής ελέγχων που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο, καθώς και του σχεδίου αναδιοργάνωσης της Τελωνειακής Υπηρεσίας, με το οποίο προβλέπεται η σύσταση Κινητών και Θαλάσσιων Ομάδων Ελέγχου, η Τελωνειακή Υπηρεσία, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικά άσκηση με τη συμμετοχή εκπαιδευμένων τελωνειακών υπαλλήλων, που θα στελεχώσουν τις ομάδες αυτές.

Η άσκηση συντονιζόταν από επιχειρησιακό κέντρο ελέγχου και έλαβε χώρα σε δύο επίπεδα. Το πρώτο αφορούσε τη διακίνηση στον οδικό άξονα που συνδέει την Αττική με τη Δυτική Ελλάδα. Το δεύτερο αφορούσε τη διακίνηση στο θαλάσσιο χώρο της περιοχής των Ισθμίων.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, ενώ εμπειρογνώμονες από τη Γαλλία και το Βέλγιο, που παρακολουθούσαν τη μεθοδολογία στις ελεγκτικές επαληθεύσεις, το χρόνο ανταπόκρισης του συντονιστικού κέντρου και την επιλογή των στόχων προς έλεγχο, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!