Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1219/31-7-1996 Βιβλίο αυτοκινούμενων μηχανημάτων έργων

YΠOIK 1086701/629/0015/ΠOΛ. 1219/31.7.1996 Βιβλίο αυτοκινούμενων μηχανημάτων έργων

Με αφορμή ερωτήματα και σε συνέχεια της εγκυκλίου 1082121/591/ΠOΛ. 1206/17.7.1996 παρέχονται οι παρακάτω πρόσθετες διευκρινίσεις, όσον αφορά την υποχρέωση τήρησης του πρόσθετου βιβλίου αυτοκινούμενων μηχανημάτων έργων.

1. Yποχρέωση τήρησης του πρόσθετου αυτού βιβλίου υφίσταται και για τις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τα μηχανήματα που αναφέρονται στην παραπάνω εγκύκλιο, ακόμη και όταν τα χρησιμοποιούν κατά την πώληση των ειδών που εμπορεύονται π.χ. χρήση αντλίας κατά την πώληση σκυροδέματος.

Στις περιπτώσεις αυτές ενημερώνεται το τηρούμενο πρόσθετο βιβλίο ανεξάρτητα εάν εισπράττεται ή όχι ιδιαίτερη αμοιβή, με σχετική παρατήρηση στη στήλη του ποσού της αμοιβής.

Με την ευκαιρία αυτή διευκρινίζεται ότι στην έννοια της "μπετονιέρας αυτοκινούμενης" (α/α 10) που αναφέρεται στον πίνακα του άρθρου 7 της εγκ. 1082121/591/ΠOΛ. 1206/17.7.96 δεν περιλαμβάνεται το φορτηγό αυτοκίνητο βυτιοφόρο μεταφοράς σκυροδέματος.

Ενόψει των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 19 του KBΣ και προς διευκόλυνση των συναλλαγών αυτών παρέχεται η δυνατότητα μη τήρησης, ιδιαίτερου βιβλίου αυτοκινούμενων μηχανημάτων έργων και να τηρείται συνενωμένο με το στοιχείο διακίνησης (Δ.A. ή T-ΔA) και να παρέχονται όλα τα δεδομένα τόσο του βιβλίου έργων όσο και του στοιχείου διακίνησης. Το συνενωμένο αυτό έντυπο πρέπει να είναι τουλάχιστον τριπλότυπο δεδομένου ότι το πρωτότυπο παραδίδεται στον παραλήπτη - πελάτη, για να υπάρχει έτσι η δυνατότητα στο δεύτερο αντίγραφο το οποίο θα προορίζεται για το μηχάνημα (π.χ. αντλία) να αναγράφονται τα συμπληρωματικά στοιχεία που απαιτούνται. Το αντίγραφο αυτό θα ευρίσκεται για όσο χρόνο διαρκεί η λειτουργία του μηχανήματος στο χώρο λειτουργίας. κατά τη θεώρηση του συνενωμένου Δελτίου Αποστολής με το βιβλίο αυτοκινούμενων μηχανημάτων έργων θα γνωστοποιούνται οι αριθμοί των μηχανημάτων που χρησιμοποιεί η επιχείρηση. Είναι δυνατή η θεώρηση περισσοτέρων σειρών όσων και των μηχανημάτων ή η εκ των υστέρων γνωστοποίηση του αριθμού νέου μηχανήματος για το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ήδη θεωρημένο στέλεχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!