Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Υπολογίστε τα τεκμήρια σας! Ενημερώθηκε η εφαρμογή του Forin.gr για τη χρήση 2014

Σας ενημερώνουμε ότι η εφαρμογή του Forin.gr για τον υπολογισμό των τεκμηρίων έχει ενημερωθεί. 

Με την εφαρμογή αυτή, μπορείτε να υπολογίσετε το συνολικό τεκμαρτό σας εισόδημα με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και τις δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2014. 

Η εφαρμογή αναβαθμίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος καθώς και τη σχετ. Εγκ. ΠΟΛ. 1076/26-3-2015.

Υπολογίστε τα τεκμήρια σας εδώ

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερη απλή στη χρήση. Η κεντρική σελίδα της εφαρμογής έχει ως εξής:

Αφού επιλέξετε άγαμος/έγγαμος, καλείστε να επιλέξετε ακολούθως μεταξύ των δαπανών διαβίωσης και των δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. 

Το πρώτο menu περιλαμβάνει τις ετήσιες αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης (πρώτη κατοικία, δευτερεύουσα κατοικία, αυτοκίνητο, δαπάνες σε ιδιωτικά σχολεία, οικιακός βοηθός, οδηγός αυτοκινήτων, δάσκαλος, λοιπό προσωπικό, σκάφη, αεροσκάφη, ελικόπτερα, ανεμόπτερα, πισίνα)

Επιλέγοντας για παράδειγμα “Πρώτη κατοικία” θα κληθείτε ακολούθως να συμπεριλάβετε όλα, όπως φαίνεται στη συνέχεια, τα απαραίτητα στοιχεία για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης που προκύπτει από την κύριά σας κατοικία. 

Αφού συμπληρώσετε τα απαραίτητα πεδία, πατάτε “ΠΡΟΣΘΗΚΗ”. Κάθε αντικειμενική δαπάνη που υπολογίζεται εμφανίζεται συγκεντρωτικά, στο τέλος της σελίδας, σε δύο πίνακες: Δαπάνες διαβίωσης και Δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Οι δαπάνες αυτές αθροίζονται προκειμένου να υπολογιστεί το συνολικό τεκμαρτό σας εισόδημα ("Σύνολο"). Δείτε χαρακτηριστικά την ακόλουθη εικόνα:

Στους συγκεντρωτικούς πίνακες, στο τέλος της σελίδας, έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υπολογισμό των τεκμηρίων πατώντας το εικονίδιο ή να διαγράψετε κάποια δαπάνη, πατώντας το εικονίδιο . Δείτε χαρακτηριστικά την ακόλουθη εικόνα.

 

Με τον ίδιο τρόπο, από το δεύτερο menu, μπορείτε να συνυπολογίσετε στο τεκμαρτό σας εισόδημα τις δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Η εφαρμογή υπολογισμού των τεκμηρίων είναι μία απλή και εύκολη στη χρήση διαδικτυακή εφαρμογή που ευελπιστούμε ότι θα σας είναι και φέτος χρήσιμη είτε είστε λογιστής/φορολογικός σύμβουλος είτε φορολογούμενος.

Υπολογίστε τα τεκμήρια σας εδώ

Με χαρά θα διαβάσουμε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας για την εφαρμογή είτε στο χώρο των σχολίων είτε στο χώρο επικοινωνίας μαζί μας εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!