Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Μάρδας: Η κυβέρνηση είπε "όχι" σε ομαδικές απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αρνήθηκε τις ομαδικές απολύσεις και τη μείωση συντάξεων στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές στις Βρυξέλλες, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, το πρωί στο MEGA.

«Τους πείσαμε ότι με τα μέτρα τα οποία προτείνουμε και τα οποία μπορούν να δώσουν ισοδύναμα αποτελέσματα δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε πια αυτό το θέμα» είπε για τις συντάξεις, τονίζοντας ότι το θέμα συζητήθηκε και στο Βερολίνο μεταξύ της Άγγελα Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα.

Για τις διαπραγματεύσεις ανέφερε: «Δεν βλέπω να υπάρχει μια ιδιαίτερη κόντρα εκ μέρους του Brussels Group, είπαμε "όχι" σε ομαδικές απολύσεις, αυτό είναι το σημείο όπου υπάρχει μια συζήτηση ακόμα, "όχι" στη μείωση των συντάξεων και των ασφαλίσεων, και αυτό το πράγμα καταλαβαίνετε ότι είναι πάρα πολύ επώδυνο να γίνει. H θέση για μαζική αύξηση του ΦΠΑ σε ξενοδοχεία, σε φάρμακα, σε τρόφιμα και οτιδήποτε, είναι το τρίτο σημείο αιχμής το οποίο δεν συζητάμε και το οποίο πάλι φαίνεται πως έγινε κατανοητό και το τέταρτο σημείο είναι "όχι" στις ιδιωτικοποιήσεις έτσι όπως σε τελική ανάλυση γίνονταν με την προηγούμενη κυβέρνηση όπου βέβαια εκεί, όπως γνωρίζετε, έχω αρθρογραφήσει κατ' επανάληψη θεωρώντας ότι δεν είχαμε ιδιωτικοποιήσεις αλλά ότι είχαμε δωροδοποιήσεις» είπε ο υπουργός.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!