Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Μνημόνιο Συνεργασίας ΓΓΔΕ με το Ελληνο-Καναδικό Επιμελητήριο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, στο πλαίσιο της Δράσης «Εκστρατεία Ενημέρωσης Κατοίκων Εξωτερικού και Επαναπατρισθέντων», υπεγράφη το πρώτο Μνημόνιο συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Καναδικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνο Κατσιγιάννη, με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων Καναδά και επαναπατρισθέντων από τον Καναδά, που έχουν φορολογικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα και τη δημιουργία αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πολίτες.

Η Κατερίνα Σαββαΐδου τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της ότι: 

α) Η Γ.Γ.Δ.Ε δεσμεύεται για διαρκή ενημέρωση και εξυπηρέτηση των Ελλήνων, όπου κι αν αυτοί κατοικούν, με την παροχή χρήσιμων βοηθημάτων, φυλλαδίων και φορολογικών οδηγών.

β) Δημιουργήθηκε ειδικός σύνδεσμος (link) στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Δ.Ε. όπου αναρτάται υλικό που αφορά στις φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων εξωτερικού. 

γ) Σχεδιάστηκε ειδική εφαρμογή αποστολής ηλεκτρονικού newsletter σε συνδρομητές με τις αντίστοιχες πληροφορίες. 

δ) Δημιουργήθηκε Αυτοτελές Γραφείο Υποστήριξης Επενδύσεων και Επιχειρηματικότητας, που θα λειτουργήσει από την 1-1-2015 στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οικονομικής Διοίκησης της ΓΓΔΕ. 

Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι «στη Γ.Γ.Δ.Ε. στόχος μας είναι η οικοδόμηση και η παγίωση σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους πολίτες, γεγονός που θεωρούμε ως αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αλλά και την οικειοθελή συμμόρφωση των πολιτών προς τις υποχρεώσεις τους». 

Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρέσβης του Καναδά κ. Robert Peck. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του Μνημονίου θα συνδιοργανωθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και τον Καναδά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!