Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

ΑΚΙΟΕ: Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μειμαράκη για τον ορισμό δικηγόρων σε ρόλο ειδικού διαχειριστή.

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας

Αθήνα 27/11/2014
Γαμβέττα 4 Αθήνα - ΤΚ 10678
Τηλ. : 210-3826627
Fax . : 210-3826928
Email: info@akioe.gr

ΑΡ.ΠΡ. 3581/27/11/20104

Προς : τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Κ. Ευάγγελο Μειμαράκη.

Κοινοποίηση: Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβούλιο

Kύριε Πρόεδρε,

Στις 15/11/2014 ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος 4307/15/11/2014 με τον οποίο ενσωματώνονται πολλές αποφάσεις στο Ελληνικό δίκαιο.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 69 – με το οποίο γίνεται ο ορισμός του - και στην παράγραφο 1 – που ορίζεται ποιος είναι ο Ειδικός Διαχειριστής αναφέρεται ότι , ορίζεται εκτός των Οικονομολόγων και των ελεγκτών δύναται να είναι διαχειριστής και δικηγόρος με οικονομοτεχνικές γνώσεις ή δικηγορική εταιρία στην οποία συμμετέχει δικηγόρος με οικονομοτεχνικές γνώσεις.

Από την μέχρι σήμερα πληροφόρηση δεν γνωρίζουμε να υπάρχουν νομικές σχόλες που να βγάζουν δικηγόρους με επάρκεια σε οικονομοτεχνικές γνώσεις. Παράλληλα, δεν γνωρίζουμε να υπάρχει νόμος με τον οποίο να γίνεται η πιστοποίηση σε οικονομοτεχνικές γνώσεις σε δικηγόρους. Είναι γνωστό σε όλους τους απόφοιτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ότι οικονομοτεχνικές γνώσεις έχουν μόνο οι απόφοιτοι οικονομικών σχολών. Σίγουρα η συμβολή των δικηγορών είναι σημαντική στη διαδικασία ειδικής διαχείρισης με διαφορετικό ρόλο από αυτόν του Οικονομολόγου. Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα τέτοιο σημαντικό λάθος και να ορίζουμε επιστήμονες χωρίς γνώσεις οικονομοτεχνικές ώστε να αναλαμβάνουν ρόλους σημαντικούς και να χειρίζονται οικονομικά θέματα πολιτών και επιχειρήσεων.

Κύριε Πρόεδρε,

Θεωρούμε ότι αυτή η λάθος ανάθεση αρμοδιοτήτων σε μη ειδικούς πρέπει να σας απασχολήσει και να διορθώσει αυτή τη ρύθμιση η Βουλή σε έναν επόμενο νόμο.

Με Εκτίμηση,

Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Οικονομολόγος

Μέλος της Κ.Δ.του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος
Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

Υ.Γ.

Σας επισυνάπτουμε την παράγραφο 1. Του άρθρου 69 του Ν. 4307/2014

Ορισμός Ειδικού Διαχειριστή.

1. Ως ειδικός διαχειριστής ορίζεται νόμιμος ελεγκτής ή ελεγκτικό γραφείο, όπως ορίζονται στο ν. 3693/2008 (Α' 174) ή δικηγόρος με οικονομοτεχνικές γνώσεις ή δικηγορική εταιρία στην οποία συμμετέχει δικηγόρος με οικονομοτεχνικές γνώσεις ή πτυχιούχος ανωτάτης σχολής που είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.) και κάτοχος άδειας Λογιστή Φοροτεχνικού Α' τάξεως του ν. 2515/1997 (Α' 154). Ειδικός διαχειριστής μπορεί να ορισθεί και σύμπραξη προσώπων εφόσον συμμετέχει σε αυτή νόμιμος ελεγκτής ή ελεγκτικό γραφείο ή δικηγόρος με οικονομοτεχνικές γνώσεις ή δικηγορική εταιρία στην οποία συμμετέχει δικηγόρος με οικονομοτεχνικές γνώσεις ή πτυχιούχος ανωτάτης σχολής, που είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.) και κάτοχος άδειας Λογιστή Φοροτεχνικού Α' τάξεως του ν. 2515/1997.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!