Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1249/29-9-1995 Καθορίστηκαν οι όροι για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας φορτηγών Ι.Χ.

Καθορίστηκαν οι όροι για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας φορτηγών Ι.Χ. με την εγκύκλιο Πολ. 1249/29.9.95

Οι διατάξεις με τις οποίες καθορίζονται οι όροι για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας Φ.Ι.Χ. αυτοκινήτων σε κατόχους αυτοκινούμενων αγροτικών μηχανημάτων (αλωνιστικές μηχανές, συλλεκτικές μηχανές βάμβακος και τεύτλων) κοινοποιήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και με την εγκύκλιο Πολ.1249/29.9.95 δόθηκαν οι διευκρινίσεις:

"Κοινοποιούμε κατωτέρω τις διατάξεις της παραγράφου 15 του άρθρου 17 του ν.2166/1993 (ΦΕΚ 137/Α`/93/ "Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, διαρρυθμίσεις στην έμμεση και άμεση φορολογία και άλλες διατάξεις" και τις κοινές υπουργικές αποφάσεις Α2/13721/2431/17-16-94 (ΦΕΚ 502/Β/94, Α2/ΟΙΚ/20308/2944/27-6-95 (ΦΕΚ 652/Β/26-7-95) και παρέχουμε οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους, αναφορικά με τα θέματα αρμοδιότητας μας.

1. Με την διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παρ.15 του άρθρου 17 του ανωτέρω νόμου, προβλέπεται η έκδοση αποφάσεων των υπουργών Οικονομικών, Γεωργίας και Μεταφορών και Επικοινωνιών, για τον καθορισμό των όρων και προϋποθέσεων χορήγησης αδειών κυκλοφορίας Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκινήτων (Φ.Ι.Χ.) σε κατόχους αγροτικών μηχανημάτων, του αριθμού αυτών, που έργου το οποίο εκτελούν, της χρονικής περιόδου που θα κυκλοφορούν, καθώς και των διοικητικών ποινών οι οποίες θα επιβάλλονται στους κατόχους των αυτοκινήτων αυτών για παραβάσεις των διατάξεων των αποφάσεων αυτών.

Επίσης, με το δεύτερο εδάφιο της ίδιας ως άνω παραγράφου ορίζεται ότι για τα ανωτέρω περιγραφόμενα Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητα καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας μόνο για το εξάμηνο στο οποίο επιτρέπεται να κυκλοφορούν.

2. Με τις κοινοποιούμενες κοινές υπουργικές αποφάσεις, που εκδόθηκαν κατ` εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας Φ.Ι.Χ. αυτοκινήτων σε κατόχους αυτοπρωθουμένων θεριζοαλωνιστικών μηχανών και συλλεκτικών μηχανών βάμβακος, τεύτλων και τομάτας.

Ειδικότερα, οι άδειες κυκλοφορίας Φ.Ι.Χ. αυτοκινήτων εκδίδονται από τις νομαρχιακού επιπέδου υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωιών, εφόσον προσκομισθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας των Φ.Ι.Χ. αυτοκινήτων και με τη συνδρομή των κατά περίπτωση όρων και προϋποθέσεων, όπως ορίζεται στις ανωτέρω αποφάσεις και εφόσον καταβληθεί η από τις διατάξεις του ν.1959/1991 υπέρ του Δημοσίου προβλεπόμενη εφάπαξ εισφορά.

Διευκρινίζεται ότι για την έκδοση των αδειών κυκλοφορίας των εν λόγω Φ.Ι.Χ. αυτοκινήτων δεν απαιτείται ορισμένο ύψος ακαθαρίστων εσόδων.

3. Επισημαίνεται ότι για τις χορηγούμενες άδειες κυκλοφορίας των ανωτέρω οχημάτων οφείλονται όλες οι προβλεπόμενες οικονομικές επιβαρύνσεις (όπως αφάπαξ εισφορά των διατάξεων του ν.1959/1991, τέλη χαρτοσήμου έκδοσης αδείας, πλέον εισφοράς υπέρ ΟΓΑ 20%, εισφορά ΤΣΑ και δικαιώματα υπέρ ΕΛΠΑ), δεδομένου ότι από τις κείμενες διατάξεις δεν προβλέπεται απαλλαγή ή μείωση των επιβαρύνσεων αυτών, με την επιφύλαξη της προβλεπόμενης από τις ανωτέρω διατάξεις ειδικής ρύθμισης ως προς τα τέλη κυκλοφορίας (ανωτέρω παρ.1)".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!