Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

ΔΤ- Απόφαση για τη διαδικασία υπογραφής των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης πλοίων με ελληνική σημαία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νίκης 5-7

10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                           Tηλ.:  210-3332553/4

Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, χορηγείται η αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διαχείριση, την παρακολούθηση και το συντονισμό της διαδικασίας υπογραφής των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης πλοίων με ελληνική σημαία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν.Δ. 2687/53 (ΦΕΚ Α΄317) «περί επενδύσεως και προστασίας κεφαλαίων εξωτερικού», στη Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Με την απόφαση ορίζεται η διαδικασία που θα ακολουθείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο και την υπογραφή κάθε σχεδίου εγκριτικής πράξης νηολόγησης πλοίου. Το εγκεκριμένο υπόδειγμα εγκριτικής πράξης νηολόγησης θα συμπληρώνεται κάθε φορά με τα ειδικά στοιχεία του αιτούμενου προς νηολόγηση πλοίου. 

Η παραπάνω απόφαση επίσπευσης της διαδικασίας νηολόγησης πλοίων στην ελληνική σημαία λήφθηκε με σκοπό την προσέλκυση πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο και γενικά τη διευκόλυνση του νευραλγικού για την οικονομία της χώρας μας, τομέα της ναυτιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!