Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

ΣΔΑ ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Τα στοιχεία που εκδίδονται με την παράδοση αγαθών, με υην χρήση ΣΔΑ είναι Δ.Α-ΤΙΜ-ΔΑ  ή Α. Λ.Π. ΚΦΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ σελ. 485. Η Δ Ο Υ Μυτιλήνης ερμηνεύει ότι τα πρατήρια θα πρέπει να εκδιδει όχι Α.Λ.Π. αλλά Α.Λ.Π. συνενωμμένη με Δ.Α. Θερμή παράκληση απαντήστε μας αν προκύπτει κάτι τέτοιο από κάποια παράγραφο του ΚΦΑΣ Και δεν το βρίσκουμε εμείς.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
και θερμά συγχαρητήρια για το site
και τα βιβλία σας.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΛΕΣΒΟΣ

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 5 του ΚΦΑΣ, μετά την έκδοση συγκεντρωτικού δελτίου αποστολής και "κατά την παράδοση των αγαθών εκδίδεται, κατά παραλήπτη, δελτίο αποστολής ή συνενωμένο δελτίο αποστολής με φορολογικό στοιχείο αξίας ή απόδειξη λιανικής πώλησης, εφόσον στην τελευταία περίπτωση πρόκειται για υπόχρεο τήρησης βιβλίων."
Ευθέως από τις διατάξεις, επομένως, προκύπτει ότι, σε περίπτωση πώλησης σε ιδιώτη, μπορεί να εκδοθεί απλή απόδειξη λιανικής πώλησης και δεν προκύπτει υποχρέωση έκδοσης συνενωμένης απόδειξης λιανικής πώλησης με δελτίο αποστολής.
Σημειώνεται ότι το δελτίο αποστολής ή το συνενωμένο δελτίο αποστολής με φορολογικό στοιχείο αξίας εκδίδεται θεωρημένο, ενώ η απόδειξη λιανικής πώλησης εκδίδεται αθεώρητη.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση