Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΕ –ΔΟΥ/ΟΣΥΟ:Ανακοίνωση για την αξιολόγηση

ΠΟΕ - ΔΟΥ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΕΣ 
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - Τ.Κ. 10562 ΑΘΗΝΑ 
ΤΗΛ.:210-3622707 
FAX:210-3638782 
e-mail: poedoy@poedoy.gr
ΟΣΥΟ 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2, 10562-ΑΘΗΝΑ 
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ:210-3238339, 210-3238317 
FAX:210-3238317 
e-mail: osyo@osyo.ondsl.gr

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ     

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, συνεχίζουν να αποτελούν  ένα από τα κύρια πεδία εφαρμογής των πιο σκληρών μνημονιακών πολιτικών.  Στόχος τους η πλήρης διάλυση, και η εκχώρηση αντικειμένων σε ιδιωτικά συμφέροντα, για ευνόητους λόγους. Με πρόσχημα την  μείωση της μισθολογικής δαπάνης, προχωρούν  στην ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και φυσικά στην πλήρη ανατροπή τους.    

Εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ταυτιζόμενοι με δημόσιες τοποθετήσεις του ΥΔΜΗΔ, (σε δυο μάλιστα συναντήσεις το τελευταίο διάστημα), προανήγγειλαν ουσιαστικά νέες μειώσεις στους μισθούς από 1.1.2015, ημερομηνία έναρξης του νέου τρόπου πληρωμής όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων.    

Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση  με το  νόμο έκτρωμα 4250/26.3.2014 αδιαφορώντας για το σύνταγμα και την έκθεση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής της Βουλής, στο όνομα της υποτιθέμενης «αξιολόγησης» προχωρεί: 

Στην εγκαθίδρυση μιας μόνιμης  δεξαμενής υπαλλήλων προς απόλυση. 

Στην μισθολογική καθήλωση και στην υποβάθμιση των μη αρεστών. 

Στη χειραγώγηση των εργαζομένων, μέσω  της τρομοκρατίας και του φόβου της απόλυσης.   

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω και με το πλαίσιο των αποφάσεων της ΑΔΕΔΥ, οι Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών αποφασίζουν: 

•Να καλέσουν τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα όσους εμπλέκονται στην εφαρμογή του νόμου, λόγω της θέσης τους στη διοικητική ιεραρχία να απέχουν από κάθε σχετική διαδικασία.  Κανείς δεν πρέπει να συνεργήσει με την υπογραφή και τη συμμετοχή του σε απολύσεις συναδέλφων.  

•Τη συλλογή υπογραφών συναδέλφων σε όλους τους χώρους εργασίας, με το συντονισμό των Ομοσπονδιών και την ευθύνη των Συλλόγων, με τις οποίες θα δηλώνεται η άρνησή τους να συμμετέχουν σε μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε απολύσεις συναδέλφων. 

•Τη πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σε όλους τους Συλλόγους, με την παρουσία μελών των Ομοσπονδιών, με αποκλειστικό θέμα την αξιολόγηση και τις απολύσεις. 

•Τη συνεργασία των Ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ και για την εξάντληση όλων των νομικών ενεργειών, για να μην προχωρήσει η εφαρμογή του νόμου.     Οποιαδήποτε απόπειρα υλοποίησης τέτοιων αποφάσεων , θα έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των υπηρεσιών μας με κινητοποιήσεις κάθε μορφής και διάρκειας.  

Αθήνα 25.4.2014 

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ «ΑΔΥΝΑΤΟ», ΠΡΙΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ            

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕ –ΔΟΥ                                                            

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       
Χ.ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ    
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ             
Ρ. ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΥΟ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            
Α. ΝΤΟΥΜΑΣ 
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
Ι. ΜΟΪΑΝΟΣ 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!