Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

αναδρομικά συντάξεων - τροποποιητική

Στην τροποποιητική συμπληρώνουμε (α) το άθροισμα αρχικού και αναδρομικού ποσού, ή, (β) μόνον το αναδρομικό?

  • 7 Απαντήσεις

Καλημέρα,
Ισχύει το (α), καθώς δηλώνουμε το τροποποιημένο ποσό (μαζί με τα αναδρομικά) εξαιτίας του οποίου θα γίνει επανεκκαθάριση της δήλωσης. Θεωρώ ότι αναφέρεστε για αναδρομικά του φορολογικού έτους 2015, όπου για πρώτη φορά θα δηλωθούν ηλεκτρονικά μέσα από τροποποιητική δήλωση.

Το Β Ισχύει .κάνουμε το Ε1 με το ποσό που πρέπει να προστεθεί.Η ΔΟΥ κατόπιν προσθέτει το ποσό με το αρχικό και εκδίδει νέο εκκαθαριστικό.

Κύριοι,

σάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Από δικαιολογητικά προσκομίζουμε μόνον την τρέχουσα βεβαίωση, όπου εμφανίζονται τα αναδρομικά, ή και την αρχική που είχε χρησιμοποιηθεί στο έτος για το οποίο υποβάλλουμε την τροποποιητική?

Καλησπέρα,
Αν αναφερόμαστε σε αναδρομικά του ΦΕ2015, όπως προείπα, θα δηλωθούν ηλεκτρονικά με τροποποιητική, όπου και θα μεταβάλουμε το αρχικό ποσό στο νέο με τα αναδρομικά μαζί. Δικαιολογητικό θα αποτελεί η βεβαίωση που αναφέρει τα αναδρομικά, αυτή και μόνο, η οποία και θα φυλαχτεί για ενδεχόμενο έλεγχο. Υπονοείται, οτι ανάλογα θα χειριστούμε και τον τυχόν αναλογούντα και παρακρατημένο φόρο.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αναφέρομαι στα παρακάτω έτη:
ο.ε. 2014
φ.ε. 2014

Καλημέρα,
Στην περίπτωσή σας, μετά τη διευκρίνηση, ισχύει το (β), δηλώνετε μόνο το ποσό των αναδρομικών στη χειρόγραφη δήλωση και προσκομίζετε τη βεβαίωση που αναφέρονται τα αναδρομικά. Ομοίως λειτουργείτε και για τον τυχόν αναλογούντα και παρακρατηθέντα φόρο.

Καλησπέρα σε όλους . Αναδρομικά για την χρήση 2015 θα γίνει ηλεκτρονικά για φέτος. Η ερώτηση σου είναι η εξής ; Θα ανοίξει κάποια εφαρμογή για να γίνουν οι δηλώσεις ή θα γίνει μέσω τροποποιητικής ; Και αν γίνει το δεύτερο θα συμπληρώσουμε μόνο το ποσό που λείπει ή συνολικά όλο το ποσό ; Θα δίνεται η δυνατότητα συμπλήρωσης σε (υπό κανονικές συνθήκες) προσυμπληρωμένους κωδικούς ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Προσθέστε τη δική σας απάντηση