Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Εκκαθαριση Δηλώσεων Φορολογικών Ετων 2012 2014

Καληπέρα σας
Προ ημερών σε ΔΟΥ υπάβαλλα τροποποιητικές δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος Οικονομικών Ετων 2012 , 2014 λόγω ανάλωσης καφαλαιου παλαιοτέρων ετων  και με σκοπό την απαλοιφή χρεωστικών ποσών  στίς αντίστοιχες δηλώσεις( αυτή του 2012 έχει ήδη εξωφληθεί)
Εδέχθησαν μόνο αυτή του οικονομικού Ετους 2014  (με καταλογισμό προστιμου 100 euro) ,πλήν όμως δεν εδέχθησαν του οικονομικού έτους 2012 με το επιχείρημα οτι υπάρχει παραγραφή λόγω παρέλευσης τριετίας και ο καταβληθείς φόρος δεν  ακυρώνεται ούτε βέβαια επιστρέφεται !!!
Υπάρχει κάποιος νόμος ή κάποια  ΠΟΛ που να καταγράφει χρόνους παραγραφής , εδώ δέχονται ανάλωση κεφαλαίου με βάθος δεκαετίας και παλαιότερα
γιατί δεν αντίλογίζουν και τα προκύπτοντα χρέη τουλάχιστον πενταετίας απο ότι  γνωρίζαμε οτι ίσχυε!!!

  • 1 Απάντηση

Από τις μεταβατικές διατάξεις της παρ. 43 του άρθρου 72 του ν. 4174/2013 προκύπτει ότι για τις χρήσεις που έχουν αρχίσει πριν την 1.1.2014 ισχύουν για την παραγραφή αξίωσης κατά του Δημοσίου οι διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 84 του ν. 2238/1994, οι οποίες ορίζουν ότι η κατά του Δημοσίου απαίτηση προς επιστροφή φόρου παραγράφεται μετά από τρία (3) έτη από την ημερομία της εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης ή αν υποβληθεί εκπρόθεσμα η δήλωση, μετά τρία (3) από την ημερομηνία που η δήλωση όφειλε να έχει υποβληθεί. Ως προς τα λοιπά θέματα της παραγραφής εφαρμόζονται οι διατάξεις του δημόσιου λογιστικού όπως εκάστοτε ισχύουν.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση