Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Ανάλωση κεφαλαίου

Φορολογούμενος με ζημιά από επιχειρηματτική δραστηριότητα στο φορολογικό έτος 2015 και τεκμήρια ύψους 11.600 χρειάζεται ανάλωση κεφαλαίου η οποία όμως έχει εξαντληθεί η δυνατότητα της λόγω χρησης της στο οικονομικό έτος 2012 (έγινε χρήση ανάλωσης κεφαλαίου τότε χωρίς να χρειάζεται)
Μπορεί να κατατεθεί στην εφορία τροποποιητική δήλωση στο οικονομικό έτος 2012 διαγράφοντας την ανάλωση κεφαλαίου το έτος εκείνο και να γίνει χρήση αυτού του ποσό ανάλωσης στη φετινή δήλωση φορολογικού έτους 2015??

  • 3 Απαντήσεις

Μπορεί να υποβάλλει τροποποιητική δήλωση καθώς σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 4174/2013 "Τροποποιητική φορολογική δήλωση υποβάλλεται οποτεδήποτε μέχρι την έκδοση εντολής ελέγχου από τη Φορολογική Διοίκηση ή μέχρι την παραγραφή του δικαιώματος της Φορολογικής Διοίκησης για έλεγχο της αρχικής δήλωσης με όλες τις συνέπειες περί εκπρόθεσμης δήλωσης". Ωστόσο, θα πρέπει η δήλωση αυτή να εκκαθαριστεί προκειμένου το σύστημα να σε αφήσει να χρησιμοποιήσεις την ανάλωση στο φορολογικό έτος 2015.

κατα την αποψη μου  ,δεν χρειαζεται  καν , τροπ/κη  δηλωση

η συμπληρωση  του πινακα της  αναλωσης των ετων   που θα   συμπληρωθει
δεν καταγραφει  τον κωδ  787

και  1  εκ  να ειχα βαλει  , ας πουμε , εκ παραδρομης  -στον 787 -   , δεν επηρεαζει  σε τιποτα
το πραγματικο αποθεμα  που  θα προκυψει  ΣΗΜΕΡΑ  απο το πραγματικο αποτελεσμα
ΣΥΝΟΛΟ  ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ  -  ΣΥΝΟΛΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ   =  ΚΑΘΑΡΟ

ουτε  σε καποια δου  ,μου ζητησαν  να γραψω τον  787,  στον πινακα που προσκομισα

καποια αλλη  αποψη  ?

Αφού δεν χρειαζόταν ανάλωση κεφαλαίου σημαίνει ότι είχε εισοδήματα εκείνη την χρονιά άρα μία η άλλη, είναι σαν να μην χρησιμοποίησε την ανάλωση καθότι αυξήθηκε το κεφάλιο του από την μία και αναλώθηκε κεφάλαιο από προηγούμενη χρήση από την άλλη

Προσθέστε τη δική σας απάντηση