Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Λογαριασμοί ομάδας 18 σε Ε.Λ.Π.

Γνωρίζει κανείς με ποιόν λογαριασμό των ΕΛΠ θα συσχετιστεί  ο λογαριασμός  18-11 Δοσμένες εγγυήσεις(προκαταβολές σε ΔΕΗ) και ο 18.20 Οφειλόμενες εξωκεφαλαιακές εισφορές? Στις οικονομικές καταστάσεις των Ε.Λ.Π. που θα απεικονίζονται??
Ακόμα πως θα πρέπει να απεικονίζονται στις οικονομικές καταστάσεις των ΕΛΠ, οι λογαριασμοί τάξεως που υπήρχαν στον ισολογισμό με ΕΓΛΣ??

  • 2 Απαντήσεις

1. O παλιός 18.11 πάει στον 33.04 (εγγυήσεις)
2. Η βούληση του νομοθέτη και της επιτροπής είναι να μην εμφανίζεται κεφάλαιο οφειλόμενο και ταυτόχρονα απαίτηση για οφειλόμενο κεφάλαιο. Παρ'όλα αυτά, στο στάδιο της μετάβασης από ΕΓΛΣ σε ΕΛΠ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον 33.02 ή 33.03 ανάλογα αν η οντότητα είναι συνδεδεμένη ή όχι.
3. Στις οικονομικές καταστάσεις θα εμφανιστούν στις απαιτήσεις (Κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία / Χρηματοοικονομικά στοιχεία / Λοιπές απαιτήσεις)
4. Δεν υπάρχουν πλέον λογαριασμοί τάξεως, χρεωπιστώνονται μεταξύ τους και κλείνουν. Δεν εμφανίζεται υπόλοιπο τέλος έτους, δεν εμφανίζονται στις οικονομικές καταστάσεις. Αν αφορούσαν σε κάποια πληροφόρηση, αυτή θα πρέπει να περιληφθεί στις γνωστοποιήσεις, στις σημειώσεις (προσάρτημα).

Κύριε Χρήστο ευχαριστώ για απάντηση σας.
Αν εμφανιστούν στις Οικονομικές καταστάσεις του Ισολογισμού στις  λοιπές απαιτήσεις για το ενεργητικό, στο παθητικό που ισολογισμού που πρέπει κατά τη γνώμη σας να εμφανιστούν οι οφειλόμενες εξωκεφαλαιακές εισφορές?

Προσθέστε τη δική σας απάντηση