Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

φορολογία εισοδήματος

εχω την ακόλουθη απορία που αφορά τη φετινή βεβαίωση αποδοχών σύνταξης .εχει προστεθεί  ποσό 224ευρω αναδρομικά έτους 2014.
τι ενέργειες πρέπει να κάνω για να μην υπάρξει φορολογική ποινή.

  • 1 Απάντηση

Καλησπέρα,

Θα πρέπει μέχρι 31/12/2016 να υποβάλλετε συμπληρωματική χειρόγραφη φορολογική δήλωση για το έτος 2014, με το καθαρό ποσό των αναδρομικών, στη ΔΟΥ που ανήκετε.

Κωνσταντίνος Κ 25/05/2016 15:56:25

Χαίρεται, ήθελα να συμπληρώσω την ερώτηση με τι εξής απορίες: 1) Με τη συμπληρωματική δήλωση, το επιπλέον ποσό των αποδείξεων που απαιτείται για τις δηλωθείσες αναδρομικές αποδοχές απ΄ότι έχω αντιληφθεί δεν λαμβάνεται υπόψη. Ισχύει; 2) Οι ιατρικές δαπάνες που εκπέσανε από την εμπρόθεσμη δήλωση υπάρχει περίπτωση να μην ληφθούν υπόψη αν υπολείπονται του 5% με το προστιθέμενο ποσό με αποτέλεσμα να συνυπολογισθεί επιπλέον φόρος; 3) Το επίδομα τέκνων (Α21) υπάρχει περίπτωση να μειωθεί εφόσον αλλάζει η κλίμακα και αν ναι θα ζητηθεί πίσω η διαφορά; Ευχαριστώ

George D 01/06/2016 13:30:37

Καλησπέρα, ...Αν και με μεγάλη καθυστέρηση: 1) Για τη συγκεκριμένη περίπτωση που θα υποβάλλετε συμπληρωματική, δεν απαιτούνται επιπλέον αποδείξεις 2) Για τις ιατρικές δαπάνες, θα γίνει επανεξέταση του 5% σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και ανάλογα θα ληφθούν ή όχι υπόψη οι συγκεκριμένες 3) Το σύστημα, αυτοματοποιημένα ελέγχει το κριτήριο του εισοδήματος από την Ε1. Δε γνωρίζω κατά πόσο είναι διαρκώς συνδεδεμένο on-line με τις δηλώσεις προηγουμένων ετών, ώστε να εντοπίζει διαφορές μετά από τροποποιητικές γενικώς δηλώσεις. Αν ναι, τότε η διαφορά μάλλον θα συμψηφιστεί με τυχόν επίοδομα που δικαιούστε με τη νέα δήλωση, ή διαφορετικά θα καταχωρηθεί σαν οφειλή σας στο Taxis ("προσωποποιημένη πληροφόρηση") ως "αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά" (από πλευράς Δημοσίου). Αν δεν εντοπιστείτε, που σημαίνει ότι αντλούνται δεδομένα μόνο από τις αρχικές δηλώσεις, δε νομίζω ότι υπέχετε ευθύνη, καθώς δε θα μπορούσε να υπάρξει τροποποιητική Α21 αφού εκεί δεν αναφέρει ο φορολογούμενος το ύψος του εισοδήματός του.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση