Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υποχρέωση εγγραφής μητρώου νέου εταίρου σε ΟΕ

Καλημέρα σε όλους τους συνφομουρίτες!Ζητώ την κατανόηση και τη βοήθεια σας στο εξής!

Ενδιαφέρομαι να μάθω για πελάτη μου, ο οποίος αποχώρησε από την ΟΕ (ως πληρεξούσιος και του άλλου εταίρου), πουλώντας το μερίδιο με την αξία των παγίων του σε φυσικό πρόσωπο (χωρίς μητρώο λόγω αναζήτησης άλλου προσώπου που θα κάνει έναρξη) και απευθύνθηκε ο ίδιος, στον ΟΕΕ για παύση εργασιών. Από εκεί του ζήτησαν, πέραν κατάθεσης του συμφωνητικού και δήλωση τουλάχιστον ενός εταίρου από τους νέους ιδιοκτήτες -περί έναρξης μητρώου- προκειμένου να τιμολογούν οι νέοι ιδιοκτήτες.

Ερώτηση:ποιός,πόσοι και εντός ποίας προθεσμίας υποχρεούνται -από τους νέους ιδιοκτήτες- να μπούν στο μητρώο της Ο.Ε. ώστε να τιμολογούν χωρίς να φαίνεται η δικαιοπραξία του παλιού εταίρου,ώστε να μπορέσει ταυτόχρονα αυτός, να κάνει διαγραφή-απεμπλοκή από τον ΟΕΕ, και να καταθέσει θεμελιωμένα τον επόμενο χρόνο (όριο ηλικίας 67 τα χαρτιά για συνταξιοδότηση); 

Ευχαριστώ θερμά 
Σπύρος Μπ.

spympaz 02/10/2015 08:15:20

Υ.Γ. Στην περίπτωση της ΕΠΕ, με τα ίδια δεδομένα συν της μεταβίβασης των μεριδίων στο βαθμό της περιορισμένης ευθύνης, αλλάζει κάτι στην απάντηση του ερωτήματος μου; Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Προσθέστε τη δική σας απάντηση