Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Ε1 2015 Συνολικό ποσό στ. δανείου

Το σύστημα κατά την διάρκεια της υποβολής έγραψε
"Ποιο είναι το συνολικό ποσό του στεγαστικού δανείου
της Α' κατοικίας που καταβλήθηκε η δαπάνη Τάδε".

Δεν βρίσκω σε ποιο κώδικα πρέπει να συμπληρώσω το ποσό.
Ευχαριστώ ε.τ.π.

  • 3 Απαντήσεις

Καλημέρα,

Προκειμένου να απαντήσετε αριθμητικά, το σύστημα κατά την υποβολή και στην ίδια προβολή με την ερώτηση, διαθέτει και το πεδίο για να πληκτρολογήσετε το ποσό.

George D 26/05/2015 10:49:35

Βέβαια, αν το ποσό των τοκοχρεωλυτικών δόσεων που αναγράψατε στον κωδικό 727/728 δεν αφορά στεγαστικό δάνειο Α΄κατοικίας, τότε παρακάμπτετε την ερώτηση και δεν πληκτρολογείτε κάτι.

Θα ήθελα κι εγώ, αν είναι εύκολο, μια διευκρίνηση σε αυτό το θέμα:
Αν για παράδειγμα εχω δηλώσει στον κωδικό 727 το ποσό των 10.000 € από τα οποία τα 7.000 € ήταν για τοκοχρεωλυτική απόσβεση δανείων Α κατοικίας ενώ τα υπόλοιπα 3.000 € για τοκοχρεωλυτική απόσβεση επισκευαστικού δανείου (ΟΧΙ Α ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ).
Σεαυτήν την περίπτωση στο νέο παράθυρο θα πρέπει να πληκτρολογήσω το ποσό των 7.000 € που δαπανήθησαν μέσα στο 2014 για την Α κατοικία ή το συνολικό ποσό του δανείου που έχω λάβει ως στεγαστικό Α Κατοικίας (π.χ. 120.000 €);
Στο νέο παράθυρο αναγράφεται το εξής:
"Συμπληρώστε το συνολικό ποσό που αφορά δάνειο Α κατοικίας, αν δεν έχετε δάνειο Α κατοικίας αφήστε το ποσό κενό"
Δηλαδή, αν δεν έγινα σαφής, αυτό που ρωτάω είναι αν πρέπει να συμπληρωθεί το μέρος του ποσού που έχουμε γράψει και αφορά δάνειο Α κατοικίας ή αν πρέπει να γραφεί το σύνολο του ποσού του δανείου (για 20,30 ή 40 χρόνια ) που γράφαμε και παλαιότερα στον Πίνακα 7  "ΠΟΣΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ Ή ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ;
Εν αναμονή των απαντήσεών σας.

Καλημέρα, 
κατά την υποβολή του Ε1 το σύστημα μου ζητά να αναγράψω το συνομικό ποσό δανείου Α' κατοικίας. Αναγράφω το αρχικό ποσόν αλλά το σύστημα δεν προσωρά στην ολοκλήρωση της υποβολής της Φ/Δ αλλά εμφανίζει μήνυμα "Ελέγξστε αν το ποσό του πληκτρολογήσατε είναι πχ 100.000,00. Επαναλαμβάνω την πληκτρολόγηση του ποσού αλλά η απόκριση του συστήματος είναι η ίδια κ.ο.κ.
Έχει κανεις καμμια ιδέα τί συμβαίνει;

Προσθέστε τη δική σας απάντηση