Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Νέος χώρος για επέκταση δρατηριότητας

Κύριε Σταματόπουλε καλημέρα σας.
Θα θέλαμε την βοήθεια των γνώσεών σας στο κάτωθι.
 
Η επιχείρησή μας λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2012 ως ζαχαροπλαστείο -αναψυκτήριο. Αρχικά ενοικίασε δύο καταστήματα  στον ισόγειο χώρο εμπορικού κέντρου τα οποία και ενοποίησε και εκεί εγκατέστησε την ταμιακή της μηχανή και από εκεί σερβίρονται όλα τα προιόντα που πουλάει η επιχείρηση.
Στην συνέχεια τον Απρίλιο 2014 ενοικίασε νέο χώρο συνεχόμενο με τους προηγούμενους και επέκτεινε τις δραστηριότητές της και εκεί .Ενημερώθηκε βεβαίως και η εφορία και εγκρίθηκε η επέκταση της δραστηριότητας και όλη η εγκατάσταση λειτουργεί ως ενιαίος χώρος .Η ταμιακή μηχανή και το σερβίρισμα εξακολουθεί να γίνεται από τον αρχικό χώρο ,όπου βρίσκεται και η ταμιακή μηχανή.
Στην συνέχεια τον Νοέμβριο του 2014 ενοικίασε νέο χώρο στον ίδιο όροφο(ισόγειο) σε συνέχεια των προηγούμενων αλλα μεσολαβεί η σκάλα που οδηγεί στους επάνω ορόφους του εμπορικού κέντρου. Στον ισόγειο χώρο η επιχείρηση έχει πλέον ενοικιάσει όλα τα καταστήματα πλήν ενός που δεν παρεμβάλεται πουθενά στις εγκαταστάσεις της και είναι διαφορετικού αντικειμένου(κατάστημα πώλησης ενδυμάτων).
Ο τελευταίος αυτός χώρος που νοικιάσθηκε πρόσφατα και επαναλαμβάνω βρίσκεται σε συνέχεια των προηγούμενων αλλά μεσολαβεί η σκάλα του εμπορικού κέντρου που οδηγεί στους άνω ορόφους θα λειτουργεί ως τόπος σερβιρίσματος και θα εξυπηρετείται από την ίδια ταμιακή μηχανή της υπόλοιπης εγκατάστασης .Δηλαδή εκεί θα σερβίρονται τα προιόντα της επιχείρησης από την ήδη λειτουργούσα εγκατάσταση και θα εισπράτει ο υπάλληλός μας το αντίτιμο της απόδειξης που θα εκδίδεται από την μία ταμιακή μηχανή της ήδη λειτουργούσας αρχικής εγκατάστασης.
Το ερώτημα είναι εάν αυτός ο νέος χώρος που προστέθηκε θεωρείτε ότι είναι
Α. επέκταση της ήδη λειτουργούσας επιχείρησης και όλοι οι χώροι θα λειτουργούν ως ενιαία εγκατάσταση με μία ταμιακή μηχανή ;
Β πρέπει να θεωρηθεί ως υποκατάστημα ;
Γ. στην περίπτωση που θεωρείται υποκατάστημα θα πρέπει να έχει ξεχωριστή ταμιακή μηχανή ;


Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας

  • 1 Απάντηση
Η απάντηση είναι διαθέσιμη μόνο στους συνδρομητές του Forin.gr