Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογικές ερωτήσεις

νέα ερώτηση

Επιβολή ή μη προστίμου σε περίπτωση υποβολή δήλωσης ΦΕ παρελθόντος έτους.

Το οικ.έτος 2009, χρήση 2008, υποβλήθηκε αρχική δήλωση φορολογίας εισοδήματος και μεταξύ άλλων στον κωδικό 781 δηλώθηκε ποσό από διάθεση περιουσιακού στοιχείου ( ακινήτου) το ποσόν της αντικειμενικής αξίας αυτού και όχι το πραγματικό επιπλέον εισπραχθέν αυτής.
Εντός του έτους 2014 υποβλήθηκε τροποποιητική - συμπληρωματική δήλωση ΦΜΑ και δηλώθηκε η πραγματική επιπλέον αξία της αντικειμενικής που πραγματικά εισπράχθηκε, καταβλήθηκε ο επιπλέον φόρος μεταβίβασης ακινήτου και συντάχθηκε συμπληρωματικό συμβόλαιο αγοραπωλησίας.

ΕΡΩΤΗΜΑ : Ο πωλητής εφόσον δηλώσει το πραγματικό ποσό που εισέπραξε τότε από την μεταβίβαση του ακινήτου με εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση φόρου εισοδήματος οικ.έτους 2009 που θα υποβάλει τώρα , για να μην είναι ανακριβής η αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος η οποία έχει εκκαθαριστεί τότε (πιστωτική) θα έχει πρόστιμο ή ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 4 Ν.2523/97 ( υπ´ αριθμ. 1121987/2039/Α0012ΠΟΛ1279/31.12.99 ΥΠΟΙΚ).

Το ποσό που θα δηλωθεί με την εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση θα μπορεί να το επικαλεστεί για μελλοντική ανάλωση κεφαλαίου ;

Προσθέστε τη δική σας απάντηση